Μέση Ανατολή

Ιράκ: Ρουκέτα έπεσε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Για μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη κάνουν λόγο διάφορες πηγές, και αναφέρουν εκτόξευση ρουκέτας.

Για μεγάλες εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη κάνουν λόγο διάφορες πηγές, με το πρακτορείο AFP να αναφέρει πως ακούγονται «σειρήνες από τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή επλήγη από ρουκέτες, οι οποίες κατέπεσαν στην Πράσινη Ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας.

«Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας δήλωσαν πως δύο ρουκέτες Κατιούσα, έπληξαν σημείο κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης» ανέφερε το δίκτυο Al Jazeera.

Η Πράσινη Ζώνη είναι μια περιοχή στην συνοικία Καρκ της ιρακινής πρωτεύουσας, η οποία χρησιμοποιείται ως «διεθνής ζώνη» και κέντρο διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων, μετά την υπό των ΗΠΑ στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που αποτελείται από 60 περίπου χώρες, εκτελεί αεροπορικές επιδρομές κατά τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ από τον Αύγουστο του 2004 αλλά και στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2014, αν και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία γίνονται χωρίς την έγκριση της συριακής κυβέρνησης και χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ