Υεμένη
Μέση Ανατολή

Αντάρτες Χούθι: Για παραβίαση της εκεχειρίας κατηγορούν την Σαουδική Αραβία

Για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός κατηγορούν την συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτελούν αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 8 Απριλίου η συμμαχία είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη για μια περίοδο 14ων ημερών, ανταποκρινόμενη σε έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, από τότε, οι δύο πλευρές επανειλημμένως προχωρούν σε καταγγελίες για παραβίαση της εκεχειρίας. Από την πλευρά της, η συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για ακόμα ένα μήνα, εν μέσω της πανδημίας.

«Εχθρικά αεροσκάφη έχουν προχωρήσει σε 35 αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των επαρχιών Σαάμπα και Μαρίμπ» δήλωσε εκπρόσωπος των Χούθι στο δίκτυο Al Masirah.

Η Υεμένη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2015, όταν η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και την συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ενεπλάκη σε ένοπλη αντιπαράθεση με τους αντάρτες Χούθι. Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα τέλη του 2018 αλλά δυστυχώς η συμφωνία κατέρρευσε αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ