Παλαιστίνη, κορονοϊός
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Αραβικός Σύνδεσμος: "Το Ισραήλ εκμεταλλεύεται τον κορονοϊό και επεκτείνει τους οικισμούς"

Ο Αραβικός Σύνδεσμος προειδοποίησε για τις προσπάθειες του ισραηλινού καθεστώτος να προσαρτήσει περισσότερα παλαιστινιακά εδάφη και να επεκτείνει τους οικισμούς στα κατεχόμενα εδάφη σε μια εποχή που ο κόσμος μάχεται ενάντια στη θανατηφόρα πανδημία του κορονοϊού (COVID-19).

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (SAO) Saeb Erekat την Τρίτη, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit δήλωσε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύεται την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την εκδήλωση ιών για να προωθήσει την επέκτασή του στα κατεχόμενα εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Aboul Gheit προειδοποίησε το Ισραήλ για συνέπειες στην προσπάθεια εφαρμογής των σχεδίων προσάρτησης των παλαιστιννιακών εδαφών εδάφη, είτε της κοιλάδας του Ιορδάνη, είτε τη βόρεια Δυτική Όχθη ή αλλού.

"Αυτό ισοδυναμεί με το να παίζεις με τη φωτιά και αποτελεί ανοιχτή πρόκληση, οδηγώντας σε ανάφλεξη της κρίσης, σε μια εποχή που ο κόσμος πρέπει να επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές του στην αντιμετώπιση της πανδημίας", πρόσθεσε.

Το καθεστώς του Τελ Αβίβ ενέτεινε τις δραστηριότητες κατασκευής οικισμών ενάντια στο ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο δηλώνει ότι οι οικισμοί στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ "αποτελούν καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου".

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου εξέφρασε περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με την κακομεταχείριση περίπου 5.000 παλαιστινίων κρατούμενων από το Ισραήλ και την απάνθρωπη συμπεριφορά του απέναντι στους παλαιστινίους εργαζόμενους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Aboul Gheit έγραψε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), καλώντας την ανθρωπιστική οργάνωση να βοηθήσει στη διασφάλιση της απελευθέρωσης παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινά κέντρα κράτησης, εν μέσω αυξανόμενων περιστατικών μόλυνσης με το νέο κορονοϊό στα κατεχόμενα εδάφη.

Ο νέος κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα πριν εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο ιός έχει σκοτώσει 71 άτομα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη και έχει μολύνει 8.532 άλλους. Στα παλαιστινιακά εδάφη έχει χάσει τη ζωή του ένα άτομο και έχουν μολυνθεί 218.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ