ακρίδες
Μέση Ανατολή

Σμήνη από εκατομμύρια ακρίδες στην Τουρκία - Αμερικανικό ΜΜΕ: "Υπάρχουν υπόνοιες για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού"

Εικόνες που παραπέμπουν στις 10 πληγές του Φαραώ θυμίζουν επαρχίες από το κτύπημα εκατομμυρίων ακρίδων που εισέβαλαν στην Τουρκία από Ιράκ και Ιράν, καταλαμβάνοντας τη νότια πλευρά της τουρκικής επικράτειας. 

Τα εκατομμύρια των ακρίδων επιτίθενται σε γεωργικές εκτάσεις προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, φέρνοντας τους Τούρκους αγρότες, θύματα της κατάστασης σε μεγάλη απόγνωση, να ζητούν μέτρα από την τουρκική κυβέρνηση.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1238033716204748801


Παράλληλα, μυστήριο επικρατεί για τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ο έλεγχος από την Τουρκία των ειδικών τεστ, μέσω των οποίων τεστάρονται οι τυχόν ασθενείς του κορωνοϊού, τροφοδοτεί τεράστιες ανησυχίες σχετικά με την πιστότητα του, γράφει το περιοδικό National Interest.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει κάνει περίπου 2.500 τεστ. Η έλλειψη τυχόν εντοπισμένων θετικών περιπτώσεων, προκάλεσε υποψίες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, διότι αν το τεστ βγει αρνητικό, τότε δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αποδειχθεί η ύπαρξη του ιού στην Τουρκία", δήλωσε ο Δρ Ergin Koçyıldırım, παιδίατρος καρδιολόγος και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburg's School.

Μια πηγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε στην ιστοσελίδα Ahval ότι η κυβέρνηση ελέγχει τη διανομή των τεστ και δεν επιτρέπει στα νοσοκομεία να παραγγέλνουν ανεξάρτητες εναλλακτικές λύσεις από το εξωτερικό.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι τα δικά της τεστ ανίχνευσης του ιού είναι τα ταχύτερα και τα πιο ακριβή στον κόσμο. Ενώ τα περισσότερα τεστ ανίχνευσης γενικά δίνουν αποτελέσματα δοκιμών σε περίπου 24 ώρες, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα δικά της βγάζουν αποτελέσματα σε 90 λεπτά.

Παρά τους ισχυρισμούς του αμερικανικού υπουργείου Υγείας ότι έχουν εξαχθεί τουρκικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Koçyıldırım δήλωσε ότι “εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρχε ούτε ένα ίδρυμα ή εργαστήριο σε καμία χώρα που να χρησιμοποιεί τα τουρκικά τεστ”.

Ο Koçyıldırım είπε επίσης ότι η λογοκρισία από την τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε τους πολίτες της χώρας αυτής να λάβουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό και ο ίδιος αναμένει μια πιθανή καταστροφή να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

“Η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους στον κόσμο, η οποία έλαβε ήδη νέες νομικές ενέργειες εναντίον χρηστών κοινωνικών μέσων και δημοσιογράφων που επικρίνουν την προσέγγιση ανίχνευσης κορωνοϊού στην χώρα”, δήλωσε ο Koçyıldırım.

"Η Τουρκία μαστίζεται από μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και βασίζεται πάρα πολύ στα έσοδα από τον Τουρισμό. Εάν οι τουρίστες σταματήσουν να επισκέπτονται την Τουρκία φέτος, η οικονομία της χώρας μπορεί να καταρρεύσει. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν αναφέρθηκε θετική υπόθεση του ιού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Koçyıldırım.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι άσχημες σχέσεις και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του τουρκικού ιατρικού συλλόγου (TMA), μιας ανεξάρτητης ιατρικής και επαγγελματικής ένωσης που στοχεύει στην προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας στην Τουρκία, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα λίαν προβληματικό παράγοντα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον ιό, έγραψε σε κοινωνικό μέσο ο Koçyıldırım.

"Παρά τις προσπάθειές τους να συνεργαστούν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του κορωνοϊού, η TMA ανακοίνωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά απάντηση από την κυβέρνηση", δήλωσε ο ίδιος.

Υπάρχουν πληροφορίες και φήμες (μη επιβεβαιωμένες) ότι τα κρούσματα στη γειτονική Τουρκία ξεπερνούν κατά πολύ το νούμερο που ανακοίνωσε η Άγκυρα, θέτοντας, πιθανόν σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Εάν και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό δικαιολογεί και την πρεμούρα του Ερντογάν να προκαλέσει πιθανό πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα σε Έβρο και Αιγαίο, ειδικά το τελευταίο διάστημα, με "όπλο” τους χιλιάδες δυστυχισμένους μετανάστες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι