Αμερικάνικη βάση Ταζί
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιράκ: Δέκα ρουκέτες σε βάση με Αμερικανούς στρατιώτες στη Βαγδάτη

Αυτή ήταν η 22η επίθεση εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η ιρακινή στρατιωτική διοίκηση, ενώ αυτή η επίθεση στη βάση Ταζί δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης όμως η Ουάσινγκτον κατηγορεί συνήθως ως υπεύθυνες τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.Ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν σήμερα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Δύο μέρες μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού από την εκτόξευση 30 ρουκετών σε μια ιρακινή στρατιωτική βάση στο Κιρκούκ στα τέλη του 2019, ο αμερικανικός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας πέντε βάσεις, στο Ιράκ και τη Συρία, της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, μιας ένοπλης φιλο-ιρανικής ένοπλης οργάνωσης.

Ακολούθησε κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, που οδήγησε στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε μια αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, και έπειτα ως αντίποινα ιρανικές βομβιστικές επιθέσεις σε ιρακινές βάσεις που στέγαζαν Αμερικανούς στρατιώτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ