Παλαιστίνη
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Έκτακτη σύσκεψη στην Παλαιστίνη πριν την παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ

Η ηγεσία της Παλαιστίνης θα πραγματοποιήσει αύριο επείγουσα συνάντηση για να δώσει μια απάντηση στο επικείμενο αμερικανικό σχέδιο ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής που αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο, ανέφερε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ.

«Θα έχουμε μια έκτακτη συνεδρίαση αύριο. Η απάντησή μας θα δοθεί αμέσως αφού ακούσουμε τι θα πει ο Τραμπ και τι θα πει ο Νετανιάχου», δήλωσε ο Ερεκάτ τη Δευτέρα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει την Τρίτη την πρωτοβουλία του να συμφιλιώσει το Ισραήλ με τους Παλαιστινίους, κάτι που έχει ονομαστεί από την Ουάσιγκτον «συμφωνία του αιώνα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε χωριστά στο Λευκό Οίκο με τον Νετανιάχου και τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ και είπε ότι και στους δύο θα «άρεσε» πολύ το σχέδιο.

Ο Ερεκάτ ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αρνήθηκε να μιλήσει με το Τραμπ καθώς ο ηγέτης των ΗΠΑ επιχείρησε να του μιλήσει τηλεφωνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ