Μέση Ανατολή

Απειλεί τις ΗΠΑ το Ιράκ μετά τους βομβαρδισμούς – Πανηγυρίζει το Ισραήλ


Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον βάσεων μιας φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ, δηλώνοντας ότι η επίθεση αυτή θα έχει συνέπειες.

«Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αμερικανική επιδρομή στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις μια απαράδεκτη μοχθηρή επίθεση που θα έχει επικίνδυνες συνέπειες», σημείωσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επίσημη θέση της έπειτα από συνάντηση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, αργότερα σήμερα, συμπλήρωσε ο Μαχντί.


Πανηγυρίζει το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να τον συγχαρεί για τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον βάσεων μιας φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ και τη Συρία.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τον συνεχάρη για μια σημαντική ενέργεια των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και των συνεργατών του στην περιοχή», υπογράμμισε η ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Κίμων: Ανησυχία για τις απανωτές παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στην καινούργια φρεγάτα - Ποιος ο λόγος

Οι παραιτήσεις, που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, έρχονται να προστεθούν στις 276 παραιτήσεις στελεχών του Π.Ν. το...