Μέση Ανατολή

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες των δυνάμεων ασφαλείας από επιθέσεις τζιχαντιστών στο Ιράκ

Οι επιθέσεις έγιναν σε περιοχή όπου υπάρχει πετρελαιοπηγή, που υπήρξε μια από τις σημαντικότερος πηγές εσόδων του «Ισλαμικού Κράτους».

Δύο στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν τη Δευτέρα (21/10) σε επιθέσεις τζιχαντιστών στην περιοχή Άλας, όπου βρίσκεται πετρελαιοπηγή, στη βόρεια επαρχία Σαλαχουντίν στο Ιράκ. Αυτό ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός για μια περιοχή στην οποία, μαζί με το Αφγανιστάν, δεν έχει σταματήσει το λουτρό αίματος.

Η πετρελαιοπηγή Άλας, 35 χιλιόμετρα νότια από τη Χαουίτζα, υπήρξε μια από τις σημαντικότερος πηγές εσόδων του «Ισλαμικού Κράτους», που ανακήρυξε το 2014 την εγκαθίδρυση του «χαλιφάτου» του στα τμήματα της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας που είχε κυριεύσει.

https://twitter.com/BaxtiyarGoran/status/1186532893318926337

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανήγγειλε τη νίκη της επί των τζιχαντιστών στα τέλη του 2017, αφού απωθήθηκαν από όλες τις κοινότητες που κατείχαν στη χώρα. Έκτοτε, το «Ισλαμικό Κράτος» επιδίδεται σε τακτικές ανταρτοπολέμου και ανορθόδοξου πολέμου, με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

«Στοιχεία τρομοκρατικών συμμοριών του Νταές (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) επιτέθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή της πετρελαιοπηγής Άλας στην επαρχία Σαλαχουντίν», ενώ «αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός κατέστρεψε όχημα που ανήκε στις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες στάθμευαν εκεί» με αποτέλεσμα δύο στελέχη τους «να γίνουν μάρτυρες», αναφέρει ανακοίνωση του επιτελείου.

https://twitter.com/OGNreports/status/1186532736502325249

Οι τζιχαντιστές άνοιξαν εξάλλου πυρ εναντίον στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να περισυλλέξουν τα πτώματα, τραυματίζοντας άλλα τρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεικτή δύναμη, αποτελούμενη από τακτικά στρατεύματα και παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, που υποστηρίζονται κατά κύριο λόγο από το Ιράν, «χτενίζει» την περιοχή για να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης, κατά την ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ