Μέση Ανατολή

3.000 Αμερικανοί στρατιώτες, Patriot και μαχητικά θα αναπτυχθούν στη Σ.Αραβία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ έδωσε την άδεια σήμερα για την ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία 3.000 πρόσθετων στρατιωτών και οπλικών συστημάτων, κυρίως πυραύλους Patriot και μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο.

«Ο Μαρκ ‘Εσπερ επέτρεψε την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων» στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει η ανακοίνωση. «Αυτό αντιπροσωπεύει άλλους 3.000 στρατιώτες».

Το Πεεντάγωνο διά στόματος του εκπροσώπου Τζόναθαν Χόφμαν δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας επέτρεψε την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού, όπως δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot, δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας THAAD.

Ο υπουργός ‘Εσπερ ενημέρωσε τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σήμερα το πρωί για την «ανάπτυξη των πρόσθετων δυνάμεων για να διασφαλίσει και ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας».

Τέλη Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ήδη την αποστολή 200 στρατιωτών στο βασίλειο, στην πρώτη ανάπτυξη του είδους μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το 2003.

Πηγή: ΑΠΕ–ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ