Μέση Ανατολή

«Ισλαμικό Κράτος» τέλος - Oι Κούρδοι ξεκλήρισαν τους δολοφόνους - Ν. Τραμπ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Γερμανία: «Πάρτε τους πίσω & δικάστε τους»

Οι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία είναι έτοιμοι να καταλάβουν τον τελευταίο, μικρό θύλακα των τζιχαντιστών στον Ευφράτη, δήλωσε ο Ζίγια Φουράτ, επικεφαλής της επιχείρησης που οδηγεί το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο στα όρια της απόλυτης ήττας.

Ο Φουράτ δήλωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν περικυκλώσει από όλες τις πλευρές τους υπόλοιπους μαχητές του ΙΚ σε μια γειτονιά του χωριού Μπαγούζ, κοντά στα ιρακινά σύνορα. “Μέσα στις επόμενες μέρες, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μεταδώσουμε τις καλές ειδήσεις για το στρατιωτικό τέλος του Ντάες”, είπε χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι το χαλιφάτο του ΙΚ είναι “έτοιμο να πέσει και ότι οι ΗΠΑ ζητούν από τους Ευρωπαίους συμμάχους να πάρουν πίσω περισσότερους από 800 τζιχαντιστές του ΙΚ που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία και να τους δικάσουν.

“Το Χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει. Η εναλλακτική δεν είναι καλή, δεδομένου ότι θα αναγκαστούμε να τους αφήσουμε ελεύθερους”, έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμα του στο Twitter. “Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλους ευρωπαίους συμμάχους να πάρουν πίσω τους 800 και πλέον μαχητές του ISIS που κρατάμε αιχμάλωτους στη Συρία και να τους περάσουν από δίκη”, ανέφερε.

“Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν αυτούς τους τζιχαντιστές του IΚ να διεισδύουν στην Ευρώπη. Κάνουμε τόσα πολλά και ξοδεύουμε τόσα πολλά. Ήρθε η ώρα οι άλλοι να ανεβάσουν ταχύτητα και να κάνουν τη δουλειά την οποία είναι τόσο ικανοί να κάνουν. Αποσυρόμαστε μετά τη νίκη 100% επί του Χαλιφάτου!”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ