Μέση Ανατολή

Τι οπλισμό θα φέρουν οι νέες κορβέτες της Σ. Αραβίας

Στις 12 Απριλίου 2018 η Σ. Αραβία και η Ισπανία υπέγραψαν Επιστολή Προθέσεως (Letter of Intent – LoI) για τη ναυπήγηση πέντε κορβετών Avante 2200. Την ίδια στιγμή, τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν την ακύρωση της συμφωνίας για τέσσερις Milgem αξίας $2 δις…

Σύμφωνα με το «Naval Recognition» η διαμόρφωση των Avante 2200 θα αποτελείται από οκτώ Κ/Β κατά πλοίων Harpoon Block II, 16 Κ/Β ESSM, πυροβόλο Super Rapid των 76mm, αντιπυραυλικό σύστημα Millenium των 35mm, δύο RWS, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες των 324mm, δύο εκτοξευτές αντιμέτρων και πιθανώς ραντάρ TRS-3D.

Τα πλοία θα έχουν μήκος 98,9m και εκτόπισμα μεγαλύτερο των 2.500t. Το ελικοδρόμιο και το υπόστεγο θα μπορούν να φιλοξενήσουν ελικόπτερο μεγέθους 10t. Οι δύο μηχανές diesel θα προσφέρουν ταχύτητα 25kn. Το πλήρωμα θα αποτελείται από 92 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες.

Η ναυπήγηση των σκαφών θα γίνει στην Ισπανία και θα διαρκέσει πέντε έτη. Πέρα από τη Σ. Αραβία, παρόμοια σκάφη επιχειρεί η Βενεζουέλα, αλλά δεν φέρουν τόσο ισχυρό οπλισμό.

 

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ