Μέση Ανατολή

EKTAKTO-Ο Ισραηλινός « σιδερένιος θόλος» αναχαίτισε πυραύλους προερχόμενους από το Λίβανο-Θέμα ωρών η εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο; ( Φωτογραφίες -Βίντεο)


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο Βόρειο Ισραήλ με την απαρχή αυτού που μοιάζει να είναι ο επόμενος  πόλεμος στην  Μ.Ανατολή .  

Τρεις διαδοχικοί « κόκκινοι συναγερμοί» ακούστηκαν πριν λίγο μέσα στο βράδυ στη νότια ισραηλινή  πόλη Sderot κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.


https://platform.twitter.com/widgets.js

 Τουλάχιστον δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από το αμυντικό σύστημα Iron Dome που είναι ενεργό  στην περιοχή, καθώς οι κάτοικοι έτρεχαν στα  ειδικά  καταφύγια, όχι όμως  για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.


https://platform.twitter.com/widgets.js

Πληροφορίες φέρουν την ισραηλινή αεράμυνα να είναι σε πλήρη ανάπτυξη ενώ αναφέρθηκαν και μετακινήσεις χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι το επόμενο διάστημα θα είναι  πολύ κρίσιμο ακόμα και για χερσαία ισραηλινή επιχείρηση στο Λίβανο με άμεσες εξελίξεις …ίσως και στην Συρία.

Οι Ιρανοί άλλωστε έχουν «περικυκλώσει» τρόπον τινά τους Εβραίους τόσο από το Λίβανο όσο και στην Συρία και αυτό θα αποτελέσει την απαρχή ενός πιθανού μεγάλου και τρομερού πολέμου μες το Ισραήλ .

 

https://youtu.be/TrtDY2AGtlw

https://youtu.be/U4yK7kRwIVE?t=2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ