Μέση Ανατολή

Ντουμπάι: Περιπολίες αστυνομικών με… ιπτάμενες μηχανές (εικόνες, βίντεο)


Η αστυνομία του Ντουμπάι είναι ήδη τεχνολογικά ανεπτυγμένη, διαθέτοντας εδώ και καιρό υπερσύγχρονα περιπολικά Lamborghini, ρομπότ που οδηγούν, αλλά και αστυνομικούς-ρομπότ, όμως πλέον εκτοξεύει το επίπεδο, δεδομένου ότι στο εξής θα γίνονται «περιπολίες και από τον ουρανό» με ιπτάμενες μηχανές.

Το όχημα ονομάζεται “Scorpion” και σχεδιάστηκε από τη ρωσική εταιρία Hoversurf. Μπορεί να φτάσει τα 40 μίλια ανά ώρα, έχει τέσσερις προπέλες, αλλά μόνο ένα κάθισμα και μπορεί να αντέξει βάρος έως και 273 κιλά. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και μόνο του, χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Hoversurf, Alexander Atamanov, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την αστυνομία του Ντουμπάι, για μαζική παραγωγή του οχήματος.

Hoversurf & Dubai police подписали официальный MOU. И получили приглашение открыть массовое производство в Dubai area при поддержке местных властей. #hoversurf #dubaipolice

Gepostet von Alexander Atamanov am Dienstag, 10. Oktober 2017

Η αποκάλυψη έγινε στο Dubai’s Gitex Technology show μαζί με μία νέα ηλεκτρική μηχανή της Mikasa, η οποία μπορεί να μην πετάει, αλλά μπορεί να φτάσει τα 124 μίλια ανά ώρα.

https://youtu.be/aivvwBM5h_Y

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ