κινεζικά βομβαρδιστικά H-6J χτυπούν αμερικανικό αεροπλανοφόρο
Κίνα

Εντυπωσιακό Βίντεο: Κινεζική ομάδα βομβαρδιστικών κάνει σκόνη αμερικανική αρμάδα αεροπλανοφόρου

Πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ένα νέο βίντεο που δείχνει μία προσομοιωμένη κινεζική αεροπορική επίθεση έναντι μίας αμερικανικής ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου σε ανοιχτό θαλάσσιο περιβάλλον. Όπως φαίνεται η προσομοίωση δημιουργήθηκε μέσω του λογισμικού DCS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα Επιτίθονταν οι Κινέζοι Μία Αμερικανική Ομάδα Αεροπλανοφόρου;

Όπως και να δημιουργήθηκε το βίντεο το αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό. Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία φαίνονται να σχηματίζουν μία ομάδα κρούσης, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή και στην πραγματικότητα. Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα δεν πλέουν ποτέ μόνα τους, αντίθετα συνοδεύονται από διάφορα πολεμικά και υποστηρικτικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, καταδρομικών και φυσικά υποβρυχίων.

Το βίντεο, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν δημιουργήθηκε από Κινέζους ειδικούς, δείχνει τουλάχιστον 6 κινεζικά βομβαρδιστικά τύπου Xian H-6J να πετούν με κατεύθυνση την ομάδα των αμερικανικών πλοίων. Μόλις φτάσουν στην κατάλληλη απόσταση από τον στολίσκο της Ουάσιγκτον φαίνονται πως εκτοξεύουν ομοβροντία αντιπλοϊκών πυραύλων YJ-12, οι οποίοι και πλήττουν τους στόχους τους με επιτυχία.

Το αποτέλεσμα της σύντομης μάχης είναι νίκη για το Πεκίνο, ωστόσο στην πραγματικότητα οι Κινέζοι μάλλον θα δυσκολεύονταν λίγο περισσότερο. Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά διαθέτουν αντιαεροπορικά συστήματα, όπως το ξακουστό σύστημα AEGIS, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για να προστατεύει τις ομάδες κρούσεις από εισερχόμενους αντιπλοϊκούς πυραύλους. Όπως προαναφέραμε, ίσως το βίντεο δημιουργήθηκε από Κινέζους για σκοπούς προπαγάνδας.

Όπως και να έχει, ας εστιάσουμε στο σημαντικό κομμάτι του βίντεο, δηλαδή στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι. Είναι πράγματι τα βομβαρδιστικά Xian H-6J και οι πύραυλοι YJ-12 ικανοί να διαλύσουν μία αμερικανική ομάδα κρούσης;

Ας ξεκινήσουμε με το βομβαρδιστικό H-6J, το οποίο αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού δικινητήριου βομβαρδιστικού H-6 που είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με το σοβιετικό Tupolev Tu-16. Το H-6 και οι εκδόσεις του παραμένουν από το 1969 μέχρι και σήμερα τα κύρια βομβαρδιστικά της Κίνας. Η έκδοση H-6J χρησιμοποιείται από το κινεζικό πολεμικό ναυτικό και διαθέτει τροποποιήσεις που της επιτρέπουν να μεταφέρει βαρύτερο φορτίο σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία έκδοση που σχεδιάστηκε ειδικά για να πλήττει αμερικανικές ομάδες κρούσεις αεροπλανοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κινεζικός αντιπλοϊκός πύραυλος YJ-12 από την άλλη είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος κρουζ, ο οποίος μοιάζει με μία επιμηκυμένη εκδοχή του ρωσικού πυραύλου κρουζ Kh-31. Μπορεί να μεταφέρει κεφαλή μέγιστου βάρους 500 κιλών, ενώ τέθηκε σε λειτουργία το 2011. Το μέγιστο βεληνεκές πυρός του φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να πετάξει με έως και 4 μαχ. 

Ο συνδυασμός H-6J με YJ-12 είναι συμπερασματικά φονικός. Μόνο στην πράξη βέβαια μπορεί να αποδειχθεί εάν είναι αρκετά φονικός για βυθίσει μία αμερικανική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...