Κίνα

Λουκασένκο: Για δεύτερη φορά μεταβαίνει στην Κίνα ο συνεργάτης του Πούτιν

Στο Πεκίνο μεταβαίνει ο Λευκορώσος Πρόεδρος και στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντρ Λουκασένκο. Εκεί θα συνομιλήσει με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του στην Κίνα για την φετινή χρονιά.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, αυτή τη φορά πραγματοποιεί «επίσκεψη εργασίας», σύμφωνα με το BelTA.

«Στο Πεκίνο θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής του λευκορωσικού κράτους και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ», ανέφερε το BelTA, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

«Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα εμπορίου, οικονομίας, επενδύσεων και διεθνούς συνεργασίας».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, μετά τις προηγούμενες συνομιλίες τους νωρίτερα φέτος, ο Σι είχε δηλώσει ότι η φιλία Κίνας-Λευκορωσίας είναι «αδιάρρηκτη και οι δύο πλευρές θα πρέπει συνεχώς να ενισχύουν την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και να παραμείνουν πραγματικοί φίλοι και καλοί εταίροι».

Ο Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας από το 1994, τάχθηκε υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 επιτρέποντας στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εξαπολύσει τον πόλεμο.

Η Κίνα διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία και ποτέ δεν καταδίκασε την εισβολή της στην Ουκρανία, ωστόσο το Πεκίνο έκανε έκκληση για ειρήνη καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία παρατείνεται.

Μετά την συνάντησή τους την 1η Μαρτίου, ο Λουκασένκο και ο Σι ζήτησαν να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία το «συντομότερο δυνατόν» για την Ουκρανία. Ωστόσο δεν διαφαίνεται άμεσα το τέλος του πολέμου, που βρίσκεται ήδη στον 22ο του μήνα, καθώς καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...