Κίνα

Κίνα: «Ναι» στη συνεργασία με Νότια Κορέα

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Νότια Κορέα για την προώθηση μιας στρατηγικής συνεργασίας, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Χαν Ντουκ-σόο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην περιοχή.

Ο Σι είχε συνομιλίες με τον Χαν στην πόλη Χανγκτσόου, πριν από την τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV. Η δέσμευση αυτή περί συνεργασίας διατυπώθηκε πριν από τις προγραμματισμένες τριμερείς συνομιλίες μεταξύ Κίνας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας που θα διεξαχθούν στη Σεούλ στις 26 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη σύνοδο αυτών των χωρών εδώ και τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σι είπε στον Χαν ότι θα εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Στην κινεζική ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για μια πιθανή επίσκεψη.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε μετά την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, ένα γεγονός που προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή