Κίνα

Σοκαριστικός θάνατος στην Κίνα: 120 κιλά έπεσαν στο λαιμό ενός άνδρα

Ένα τραγικό περιστατικό σε γυμναστήριο της Κίνας έχει αφήσει πολλούς συγκλονισμένους, καθώς ένας 27χρονος έχασε τη ζωή του σε ένα τρομακτικό ατύχημα. Η ζωή του νεαρού άνδρα κόπηκε όταν ο λαιμός του παγιδεύτηκε μεταξύ του άξονα μιας μπάρας, φορτωμένης με πάνω από 100 κιλά βάρη, και του πάγκου προπόνησης που χρησιμοποιούσε.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο 29 δευτερολέπτων, που κυκλοφορεί σε τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτύπωσε τη φρικτή στιγμή. Τα πλάνα αποκάλυψαν τον αγώνα του άνδρα να πιέσει στον πάγκο το τεράστιο βάρος χωρίς τη βοήθεια κάποιου. Είχε σχεδόν καταφέρει να σηκώσει την μπάρα πάνω από το στήθος του, αλλά αντιμετώπισε δυσκολία όταν προσπάθησε να τη στερεώσει στο γάντζο. Τραγικά, η δύναμή του εξαντλήθηκε, με αποτέλεσμα ο άξονας, με περίπου 50 κιλά σε κάθε άκρο, να κυλήσει από το στήθος του στο λαιμό του, καθηλώνοντας το κεφάλι του στον πάγκο.

Για περίπου 25 αγωνιώδη δευτερόλεπτα, προσπάθησε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Σε μια απελπισμένη πράξη, προσπάθησε ακόμη και να αφαιρέσει αυτό που φαινόταν να είναι μια ζώνη άρσης βαρών, αλλά οι προσπάθειές του ήταν μάταιες. Το βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που άρχισε να βιώνει βίαιους σπασμούς και στη συνέχεια ξαφνικά έμεινε χαλαρός.

Αυτό το σπαρακτικό περιστατικό χρησιμεύει ως μια απογοητευτική υπενθύμιση της σημασίας των μέτρων ασφαλείας και των κατάλληλων τεχνικών προπόνησης, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με βάρη σε ένα γυμναστήριο. Υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της ύπαρξης ενός εκπαιδευμένου παρατηρητή για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ατόμων που ασχολούνται με επίπονες δραστηριότητες άρσης βαρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ