Κίνα

Φρενίτιδα με τον νέο καφέ με αλκοόλ στην Κίνα - Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Ένας καφές έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν τεράστιο χαμό τις τελευταίες ημέρες στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, η σχετικά νέα κινεζική αλυσίδα καταστημάτων καφέ, Luckin Coffee (ιδρύθηκε το 2017), αποφάσισε να συστήσει πρόσφατα στην αγορά ένα ιδιαίτερο προϊόν: έναν καφέ, για την ακρίβεια λάτε, με την προσθήκη αλκοόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο καφέ των Luckin προστίθεται Moutai, το οποίο είναι το εθνικό ποτό της Κίνας. Πρόκειται για ένα δυνατό, άχρωμο απόσταγμα που σερβίρεται συνήθως σε τραπέζια στην Κίνα. Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι η γεύση και το άρωμά του είναι παρόμοια με τη σάλτσα σόγιας.

Ο λάτε με γεύση σόγιας, λοιπόν, κοστίζει 38 γουάν (περίπου 5 ευρώ), και την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές έξω από κάθε κατάστημα της αλυσίδας, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί μέσα σε λίγες ώρες. Η Luckin Coffee ανακοίνωσε αργότερα ότι πούλησε περισσότερες από 5,42 εκατομμύρια κούπες από τον συγκεκριμένο καφέ, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων για την κινεζική αλυσίδα.

Μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη του συγκεκριμένου προϊόντος έπαιξαν και τα social media. Χιλιάδες Κιινέζοι χρήστες του Instagram και του TikTok δημοσίευσαν βίντεο με τους εαυτούς τους να πίνουν τον Moutai latte, με αποτέλεσμα να γίνει viral. Πάντως οι πωλητές των καταστημάτων προειδοποιούν τους πελάτες τους, να μην οδηγήσουν μετά από τον καφέ με αλκοόλ.

Δεν τον λες και ιδανικό για πρωινό ξύπνημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή