Κίνα

Κίνα: "Ειλικρινείς" συνομιλίες με τον Λευκό Οίκο είχε ο ΥΠΕΞ

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι είχε "ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές" συνομιλίες με το σύμβουλο του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν αυτό το σαββατοκύριακο στη Μάλτα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Οι δύο πλευρές διεξήγαγαν ειλικρινή, ουσιαστική και εποικοδομητική στρατηγική επικοινωνία για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των σινοαμερικανικών σχέσεων", σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων είχε ανακοινωθεί νωρίτερα στην Ουάσινγκτον από Αμερικανό αξιωματούχο. Είναι χρονολογικά η τελευταία σειράς συνομιλιών υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε Αμερικανούς και Κινέζους αξωματούχους για την προετοιμασία μιας συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αργότερα φέτος.

Η προηγούμενη φορά που ο Σάλιβαν είχε συναντηθεί με τον Ουάνγκ ήταν το Μάιο στη Βιέννη.

Οι Μπάιντεν και Σι είχαν συναντηθεί το 2022, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...