Λι Σανγκφού
Κίνα

Εξαφανίστηκε από προσώπου γης ο Κινέζος ΥΠΑΜ-Το «ψάχνουν» εδώ και 3 εβδομάδες τα ξένα μέσα! Οι ΗΠΑ λένε πως τον αντικατέστησε ήδη το Πεκίνο

Άλλη μία μυστήρια εξαφάνιση στην Κίνα, μιας και ο υπουργός άμυνας της ασιατικής υπερδύναμης έχει να εμφανιστεί δημόσια εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποπτεύεται πως ο Κινέζος υπουργός άμυνας Λι Σανγκφού αποτέλεσε στόχος μίας έρευνας των αρχών του Πεκίνου με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από την θέση του, γράφει συγκεκριμένα η βρετανική Financial Times, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τι Εκτιμά η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύτηκαν λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ιαπωνία, Ραμ Εμανουέλ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο Κινέζος υπουργός άμυνας «δεν έχει δώσει σημάδι ζωής εδώ και τρεις εβδομάδες».

Ο Κινέζος αξιωματούχος είχε ταξιδέψει στα μέσα Αυγούστου στην Ρωσία, ενώ έπειτα επισκέφθηκε την Λευκορωσία.

Οι αμερικανικές εικασίες σχετικά με την αφαίρεση του Λι Σανγκφού έρχονται δύο μήνες αφότου άλλαξε η ηγεσία του τμήματος στρατηγικών πυραύλων του κινεζικού στρατού, μία μονάδα που διαθέτει τον έλεγχο και των πυρηνικών όπλων του Πεκίνου.

Τον Ιούλιο, η Κίνα είχε ανακοινώσει πως επέλεξε νέα ηγεσία για την εν λόγω σημαντική μονάδα, χωρίς όμως να προσθέτει τον λόγο της αντικατάστασης των προηγούμενων διοικητών. Μέσα στην χώρα είχαν αναφέρει τότε πως ο λόγος της αφαίρεσης των προηγούμενων επικεφαλών ήταν η διαφθορά.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές λέγεται πως είχαν πραγματοποιήσει έρευνα, οι οποίες είχαν καταλήξει στην εύρεση στοιχείων κατά του πρώην διοικητή της μονάδας, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια επίσης για αρκετές εβδομάδες. Οι αναφορές αυτές βέβαια είναι περισσότερο φήμες παρά γεγονότα, μιας και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. Όπως και να έχει έχουμε να κάνουμε με ένα ρεαλιστικότατο σενάριο.

Τον Ιούλιο επίσης, το Πεκίνο επισημοποίησε την αντικατάσταση του Κιν Γκανγκ ως υπουργό εξωτερικών, πάλι χωρίς να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις. Ο Κιν Γκανγκ είχε να εμφανιστεί δημόσια τουλάχιστον έναν μήνα πριν τελικά επιβεβαιωθεί η αφαίρεσή του από την τότε θέση του ως επικεφαλής διπλωμάτης της χώρας. Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως αντικαταστάτης του θα ήταν ο Γουάνγκ Γι.

Οι πραγματικοί λόγοι της απουσίας του Κινέζου υπουργού άμυνας Λι Σανγκφού μπορεί να είναι αμέτρητοι, ωστόσο δεδομένης της πρόσφατης αφαίρεσης άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων και λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς στην χώρα, κατά πάσα πιθανότητα έχουμε να κάνουμε με ακόμη μία υπόθεση διαφθοράς ή εναντίωση στην ανώτατη κινεζική εξουσία, την οποία ηγείται ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή