Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Θα ανοίξει νέο “μέτωπο” στην Ταϊβάν; Πληροφορίες για Αμερικανούς Αξιωματικούς σε άσκηση του 8ου Σώματος Στρατού

Στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ εντοπίστηκε σε άσκηση του Στρατού της Ταϊβάν, προκαλώντας συναγερμό στο Πεκίνο, που έχει ανακοινώσει εδώ και ημέρες τις προθέσεις του.

Η στρατιωτική άσκηση του 8ου Σώματος Στρατού της Ταϊβάν προσομοίωσε πραγματικές καταστάσεις μάχης, παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών, αναφέρει ο τύπος της χώρας.

"Οι Αμερικανοί Στρατιωτικοί "εντοπίστηκαν" στην Ταϊβάν, στην περιοχή Gangshan σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Η 117η Ταξιαρχία του Όγδοου Σώματος Στρατού της Ταϊβάν πραγματοποίησε 14ήμερη διακλαδική άσκηση, προσομοιώνοντας πραγματικές καταστάσεις μάχης, συμπεριλαμβανομένων σεναρίων επίθεσης εχθρικών δυνάμεων που πλησιάζουν από αέρος, βομβαρδισμούς και επιθέσεις αερίου, ενώ έκαναν πορεία 5 χιλιομέτρων', αναφέρει τοπικό ΜΜΕ.

“Καθώς τα στρατεύματα εκπαιδεύονταν, δύο αλλοδαποί εθεάθησαν να παρατηρούν την άσκηση και να τραβούν φωτογραφίες. Αναφέρθηκε ότι πρόκειται για στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, αλλά το 8ο Σώμα της Ταϊβάν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα", κατέληξε μεταξύ άλλων το ίδιο.

Η Wall Street Journal είχε γράψει πριν 1 μήνα ότι 100 με 200 Αμερικανοί Στρατιωτικοί θα σταλούν στην Ταϊβάν τους επόμενους μήνες.

Περίπου 39 Αμερικανοί στρατιώτες και προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας σταθμεύουν στην Ταϊβάν από τις 22 Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση DMDC.

Οι εξελίξεις τρέχουν με τρομερή ταχύτητα πλέον στην Ουκρανία, πίσω από την οποία συνασπίζεται ολόκληρη η Δύση και το ΝΑΤΟ, και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από το Πεκίνο, το οποίο, γνωρίζει ότι έρχεται η σειρά του με την Ταϊβάν.  

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν μεταξύ 100 και 200 στρατιώτες στο νησί τους επόμενους μήνες, από περίπου 30 εκεί πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η μεγαλύτερη δύναμη θα επεκτείνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το Πεντάγωνο κατέβαλε προσπάθειες να μην δημοσιοποιήσει, καθώς οι ΗΠΑ εργάζονται για να παράσχουν στην Ταϊπέι τις δυνατότητες που χρειάζεται για να αμυνθεί χωρίς να προκαλέσει το Πεκίνο.

Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων, στους οποίους περιλαμβάνονται δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πεζοναύτες των ΗΠΑ, κυμάνθηκε σε μικρά νούμερα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας”, τονίζουν οι πηγές.

Η προγραμματισμένη αύξηση θα είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων εδώ και δεκαετίες από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν, καθώς οι δύο πλησιάζουν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Κίνας.

Πέρα από την εκπαίδευση στην Ταϊβάν, η Εθνοφρουρά του Μίσιγκαν εκπαιδεύει επίσης ένα σώμα του στρατού της Ταϊβάν, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ετήσιων ασκήσεων με πολλές χώρες στο Camp Grayling στο βόρειο Μίσιγκαν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την εκπαίδευση.

Υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσει το Πεκίνο σε όλα αυτά;

Καμία, αναφέρουν κινεζικές πηγές, αφού το καθεστώς της Κίνας παρακολουθεί τα πάντα στο νησί αυτό, και έχει ανακοινώσει εδώ και μεγάλο διάστημα, ότι θα αντιδράσει με “ αγριότητα” σε κάθε αμερικανική στρατιωτική παρουσία για οποιονδήποτε λόγο.

Η Κίνα έχει ένα “αγκάθι” που ονομάζεται Ταϊβάν, το οποίο αποτελεί μέγα θέμα εδώ και 70 χρόνια.
Το Πεκίνο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενδεχομένως να σκέπτεται να πράξει το ίδιο με τους Ρώσους, σε μια προσπάθεια αιφνιδιασμού των ΗΠΑ, κάτι που όμως είναι σχεδόν αδύνατο, αφού παρακολουθούνται τα πάντα από δορυφόρους και αεροσκάφη της Αμερικής στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ