αερομαχία κινεζικών & ινδικών μαχητικών
Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Τρομερή Αερομαχία: Κινεζικά μαχητικά J-11 εναντίον ινδικών Mirage-Έφτασαν και τα Rafale στο τέλος (Βίντεο)

Όσο οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ινδίας αυξάνονται, ένα βίντεο που δείχνει μία δραματική εναέρια συμπλοκή μεταξύ ινδικών μαχητικών Mirage 2000 και κινεζικών jets J-11 έκανε τον γύρο του διαδικτύου στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε μαζί με μία λεζάντα που περιγράφει ένα σενάριο κατά το οποίο η ινδική πολεμική αεροπορία επιτέθηκε στην Κίνα όσο το Πεκίνο ετοίμαζε την προσάρτηση της Ταϊβάν. Το υλικό δημοσιοποιήθηκε στο Weibo, μια κινεζική πλατφόρμα σύντομων βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βίντεο, το οποίο είναι μία ψηφιακή απεικόνιση (animated), δημιουργήθηκε με την βοήθεια εικόνων που παρήγαγε υπολογιστής (CGI, δηλαδή ψηφιακά γραφικά). Κατά την διάρκεια του υλικού βλέπουμε μία έντονη εναέρια μάχη μεταξύ κινεζικών και ινδικών μαχητικών jets πάνω από ένα ορεινό τοπίο καλυμμένο με χιόνι.

Τα δικινητήρια κινεζικά μαχητικά jets τύπου J-11 φαίνονται στο βίντεο να καταρρίπτουν τα ινδικά Mirage 2000 στις αερομαχίες. Σε ένα στιγμιότυπο του βίντεο εθεάθη και ένα ινδικό αεροσκάφος τύπου MiG-21, ωστόσο σχεδόν ακαριαία καταστράφηκε από έναν πύραυλο που εκτόξευσε κινεζικό αεροσκάφος.

Ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα από την έναρξη του βίντεο, το υλικό δείχνει ένα κινεζικό αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) τύπου KJ-2000 να παρέχει στα μαχητικά jets των Κινέζων περιστασιακή επίγνωση και να τους βοηθά να ανιχνεύουν τις εχθρικές δράσεις.

Κάπως έτσι, το AWACS προειδοποίησε τους πιλότους των κινεζικών μαχητικών J-11 για την προσέγγιση ινδικών μαχητικών jets τύπου Rafale.

Το προηγμένο ινδικό μαχητικό Rafale, το οποίο όπως ήδη ξέρετε λαμβάνει και η χώρα μας, φαίνεται να εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-αέρος πέρα οπτικού πεδίου (beyond-visual-range - BVR). Ωστόσο το υλικό τελείωσε πριν προλάβει το ινδικό Rafale να εμπλακεί σε αερομαχία με τα κινεζικά μαχητικά jets.

Το σύντομο αυτό υλικό δείχνει πως η Κίνα είναι επιφυλακτική σχετικά με την επικείμενη επίθεση στην Ταϊβάν, αφού ζυγίζει προσεκτικά όλες τις πιθανές συνέπειες και παράγοντες. Μία από αυτές είναι η εμπλοκή ξένων δυνάμεων, οι οποίες ίσως προσπαθήσουν να αποτρέψουν το Πεκίνο με την βία.

Τα σχόλια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην συνάντηση του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας τον Οκτώβριο (Communist Party Congress) είχαν ήδη αναζωπυρώσει τις εντάσεις, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει πως η Κίνα θα προσπαθήσει να λάβει τον έλεγχο του ανεξάρτητου πλέον νησιωτικού κράτους, χωρίς να εξαιρεί την χρήση στρατιωτικής δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Εντάσεις Ινδίας και Κίνας

Ο κύριος λόγος της έντασης μεταξύ Ινδίας και Κίνας είναι το μεγάλο σύνορο που χωρίζει τις δύο χώρες και ονομάζεται Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου (Line of Actual Control, δηλαδή LAC).

Η Κίνα έχει στο παρελθόν παραβιάσει αυτήν την γραμμή, με αποτέλεσμα μικροσυμπλοκές, ωστόσο δεν μπορεί να απορριφθεί η πιθανότητα ξεσπάσματος μίας σύρραξης πλήρους κλίμακας μεταξύ των δύο ασιατικών γιγάντων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ