Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Να προετοιμαστούμε-Οι ΗΠΑ θα εξαπολύουν ατέλειωτους πολέμους για να σταματήσουν την άνοδο του Κινεζικού δράκου

Δυσοίωνες προβλέψεις έκανε φημισμένος καθηγητής σχετικά με τις ΗΠΑ, οι οποίες αναζητούν συνεχώς τρόπους να σταματήσουν την αλματώδη άνοδο της Κίνας, που παίζει κυριολεκτικά “ σχεδόν μόνη της μπάλα” στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο καθηγητής Γούλφ προέβλεψε ατελείωτες συγκρούσεις στον πλανήτη λόγω της επιθυμίας των ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεμονία τους.

“Θα υπάρξουν ατελείωτες συγκρούσεις στον πλανήτη λόγω της επιθυμίας των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσουν την ηγεμονία τους”.

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής οικονομικών Ρίτσαρντ Γούλφ.

«Από το 1991 έως το 2021, το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε από 21 τοις εκατό σε 15,7 τοις εκατό, ενώ το μερίδιο της Κίνας αυξήθηκε από 4,3 σε 18,6 τοις εκατό», έγραψε ο ίδιος στο Twitter του.

Ο Γούλφ σημείωσε ότι αυτό αλλάζει εντελώς την ισορροπία δυνάμεων στον πλανήτη, με την Κίνα να παίρνει σοβαρά κεφάλι στο θέμα παγκόσμια ηγεμονία.

Επιπλέον, εξαιτίας αυτού του γεγονότος πλέον, η Ουάσιγκτον άρχισε να εξαπολύει ατελείωτους πολέμους και να επιβάλλει κυρώσεις κατά των γεωπολιτικών της αντιπάλων ( Ρωσία και Κίνα).

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπηρετεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει για χάρη της Ουάσιγκτον”.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο αρχηγός του γαλλικού δεξιού κόμματος «Πατριώτες» Φλοριάν Φιλίππο.

Ο Φιλίππο υπενθύμισε ότι δεν είναι οι πολιτικοί που ελέγχουν τις χώρες που υποφέρουν από την οικονομική δυσπραγία, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι απλοί άνθρωποι προδίδονται από τους αξιωματούχους.

“Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό που συμβαίνει, γιατί «αυτό που συμβαίνει είναι πραγματική τρέλα», τόνισε ο αρχηγός του γαλλικού κόμματος, ο οποίος επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να απομονώνεται γιατί δεν θέλει «να χτίσει ένα μέλλον δίπλα στη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία, τις αφρικανικές χώρες που προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν", τόνισε ο ίδιος.

Με λίγα λόγια ο πλανήτης κινδυνεύει διότι οι ΗΠΑ θέλουν αφενός να μην χάσουν την ηγεμονία τους, και αφετέρου να ξεχρεώσουν τα 22 τρις δολάρια, που έχουν “ τρύπα” στον προϋπολογισμό τους, μόνο που τώρα θα έχουμε την αρχή ενός ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων, που θα είναι η αρχή του τέλους της δύσης.   

WSJ: Στις ΗΠΑ, περίπου 200 τράπεζες θα επαναλάβουν τη μοίρα της Silicon Valley Bank

Οικονομολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της χρεοκοπίας της Silicon Valley Bank (SVB) διαπίστωσαν ότι σχεδόν 200 αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται σε τρομερό κίνδυνο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το άρθρο σημειώνει ότι η SVB κατέρρευσε μετά την αύξηση των επιτοκίων που μείωσαν την αξία των περιουσιακών της στοιχείων και οι ανήσυχοι πελάτες απέσυραν τις ανασφάλιστες καταθέσεις τους.

Οι οικονομολόγοι διεξήγαγαν μια μελέτη και βρήκαν άλλες 186 τράπεζες που ενδέχεται να εκτεθούν σε παρόμοιους κινδύνους.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι, η κρίση στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ θα έχει μικρή επίδραση στο ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και το κινεζικό.

Οι ειδικοί υπολόγισαν τις απώλειες των τραπεζών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Fed για αύξηση του επιτοκίου και μελέτησαν επίσης το μερίδιο της τραπεζικής χρηματοδότησης από ανασφάλιστους καταθέτες.

«Σε 186 τράπεζες των ΗΠΑ, σε περίπτωση αναλήψεων από ανασφάλιστους καταθέτες, οι ασφαλισμένοι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αποσβέσεις καθώς η τράπεζα δεν έχει επαρκή περιουσιακά στοιχεία», σημειώνει το άρθρο.

Οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να παρέμβουν στην κατάσταση με άμεσο τρόπο, αλλιώς το ντόμινο θα φτάσει σε χρόνο ρεκόρ στην ΕΕ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει τραπεζική κρίση στη χώρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αν η κατάσταση με τις τράπεζες στη χώρα θα ομαλοποιηθεί, ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε: «Ναι». Θυμηθείτε ότι νωρίτερα οι αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες, την Silicon Valley Bank”.

Επίσης η Signature Bank της Νέας Υόρκης έκλεισε αργότερα λόγω συστημικών κινδύνων μετά την κατάρρευση της SVB.

Ο συνδυασμός του πολέμου στην Ουκρανία, στον οποίο οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει δις δολάρια, οι κρίσεις σε Ταϊβάν και άλλα μέρη μαζί με το ντόμινο τραπεζικών κατανεύσεων, αποτελεί ένα εκρηκτικό μίγμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ