Κίνα

Νέος υπουργός Άμυνας της Κίνας ο στρατηγός Λι Σανγκφού

Ο Τσιν Γκανγκ παρέμεινε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Χε Ρονγκ διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Τσεν Γισίν παρέμεινε υπουργός Κρατικής Ασφαλείας και ο Γουάνγκ Σιαοχόνγκ υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας

Ο στρατηγός Λι Σανγκφού, στον οποίο είχαν επιβληθεί το 2018 κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εξαιτίας του ότι είχε εγκρίνει την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων, αναλαμβάνει από σήμερα νέος υπουργός Άμυνας της Κίνας.

Παράλληλα, ο Τσιν Γκανγκ παρέμεινε στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Χε Ρονγκ διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Τσεν Γισίν παρέμεινε υπουργός Κρατικής Ασφαλείας και ο Γουάνγκ Σιαοχόνγκ υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα δεν σταματά να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, μετά την κατάρριψη μη επανδρωμένου κινεζικού αερόστατου —η Ουάσιγκτον έκανε λόγο για κατασκοπευτικό μπαλόνι που επρόκειτο να φωτογραφίσει ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, το Πεκίνο για σύστημα συγκέντρωσης μετεωρολογικών δεδομένων που εισήλθε αθέλητα στον αμερικανικό εναέριο χώρο, επειδή το παρέσυραν άνεμοι— από αμερικανικό μαχητικό.

Εξάλλου οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σε ασυνήθιστα οξύ τόνο, πρόσαψε στις ΗΠΑ πως εφαρμόζουν και πιέζουν τους συμμάχους τους να τις ακολουθήσουν σε μια πολιτική «περικύκλωσης» και «καταστολής» της χώρας του, μετέδωσε τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Για ορισμένους αναλυτές, ο διορισμός του στρατηγού Λι είναι «ηθελημένη» αντίδραση στις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί. Για τον Μανότζ Κεβαλραμάνι, του ινστιτούτου Takshashila της Ινδίας, η απόφαση αυτή «δείχνει» πως το Πεκίνο έχει σκοπό «να τραβήξει το σκοινί», ενώ σημαίνει επίσης πως «θα προστεθεί νέο εμπόδιο στις επαφές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα» σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας, που «ήταν ήδη πολύ περιορισμένες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...