Κίνα

Στο φουλ η αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία με πώληση όπλων και στην Ταϊβάν-Οι Κινέζοι έστειλαν μαχητικά και πολεμικά γύρω από το νησί

Τι ακριβώς υλοποιεί ο Λευκός Οίκος στην Ταϊβάν εδώ και μεγάλο διάστημα, αναρωτιούνται πολλοί ειδικοί στην υφήλιο.
Ουσιαστικά οι ίδιοι διαβλέπουν το άνοιγμα ενός νέου μετώπου , το οποίο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταλήξει σαν την Ουκρανία.

“Οι ΗΠΑ ενέκριναν περισσότερες πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών αξίας 619 εκατομμυρίων δολαρίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16, σε μια απόφαση που πιθανόν να είναι ένα ακόμη σημείο τριβής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οποία διεκδικεί το νησί ως δικό της έδαφος”, αναφέρει ξένο ΜΜΕ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης ότι ενέκρινε τις πωλήσεις πυραύλων που θα χρησιμοποιηθούν με τα F-16 καθώς και εξοπλισμό για την υποστήριξη των πυραύλων.

Αυτό περιλαμβάνει πυραύλους υπέρυθρης ακτινοβολίας AGM-88, καθώς και πυραύλους αέρος-αέρος.
Η Ταϊβάν υποστηρίζεται ανεπίσημα από τις ΗΠΑ και διαθέτει στόλο μαχητικών F-16.

Οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών λόγω της αμερικανικής υποστήριξης στο  νησί, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων υψηλόβαθμων πολιτικών και μιας σειράς άλλων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός φερόμενου κινεζικού μπαλονιού κατασκοπείας που διέσχισε τις ΗΠΑ πριν καταρρίφθηκε τον περασμένο μήνα.

Η πρόσφατη ανάπτυξη της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας (PLA) κοντά στην Ταϊβάν περιελάμβανε μαχητικά κρούσης J-16, και ήταν ενδεικτική της στάσης του Πεκίνου στις κινήσεις των ΗΠΑ.

Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν τη στρατιωτική τους ισχύ γύρω από την Ταϊβάν τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων δυνάμεων είναι σε υψηλό σημείο.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) έστειλε 68 αεροσκάφη και 10 πολεμικά πλοία κοντά στην Ταϊβάν από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του νησιού.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες ελέγχου πτήσεων έδειξαν ότι οι ΗΠΑ είχαν στείλει επίσης αεροσκάφη ανεφοδιασμού και βομβαρδιστικά κοντά στην περιοχή.

Τα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τη Δευτέρα ότι το P-8A πετούσε μέσω του στενού της Ταϊβάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι εντόπισε 29 αεροσκάφη και 4 πλοία από την ηπειρωτική Κίνα μέσα σε 24 ώρες που έληξαν στις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Περιλάμβαναν 17 μαχητικά J-10 και τέσσερα μαχητικά κρούσης J-16, και ήταν η μεγαλύτερη ανάπτυξη μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, με 21 εξόδους να εισέρχονται στη ζώνη ταυτοποίησης της νοτιοδυτικής αεροπορικής άμυνας του αυτοδιοικούμενου νησιού (ADIZ), ανέφερε το υπουργείο της νησιωτικής χώρας .

Μεγάλη κόντρα ΗΠΑ-Κίνας για την Ταιβάν και τον έλεγχο του δυτικού Ειρηνικού  

Η Κίνα θεωρεί ότι η Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς της θα τεθεί υπό τον έλεγχό της δια της βίας, εάν χρειαστεί, και έχει εντείνει τη στρατιωτική και διπλωματική της παρενόχληση. Οι πλευρές χωρίστηκαν εν μέσω εμφυλίου πολέμου το 1949 και το αυταρχικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεν είχε ποτέ κυριαρχήσει στο νησί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού της Ταϊβάν και η Κίνα έχει αντιταχθεί σε παλαιότερες πωλήσεις με κυρώσεις και άλλες ενέργειες.

Μόλις εγκριθούν οι πωλήσεις όπλων, η παράδοσή τους μπορεί να διαρκέσει χρόνια, και η Ταϊβάν αναφέρει συνεχείς καθυστερήσεις στην παραλαβή των όπλων που έχει αγοράσει.

Ρωσία-Ουκρανία και Κίνα-Ταϊβάν, αυτά είναι δύο ζευγάρια που μπορούν να αιματοκυλίσουν τον πλανήτη, ξεκινώντας έναν παγκόσμιο πόλεμο, που κανείς δεν θέλει ούτε καν να ψελλίσει.

Η πραγματικότητα όμως ξεπερνά και την φαντασία καθημερινά φέρνοντας σενάρια τρομακτικά στην επικαιρότητα, τα οποία κάποτε αποτελούσαν απλά αρρωστημένη φαντασία, και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι οι ηγέτες του κόσμου.       

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ