Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας η Ταϊβάν με την Κίνα να παίζει τον ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Κίνα ετοιμάζεται να πράξει ότι και η Ρωσία στην Ουκρανία; Αυτό είναι το κύριο ερώτημα που επικρατεί στο νησί εδώ και πολλές ημέρες.

Tο υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι 37 στρατιωτικά αεροσκάφη και 6 πολεμικά πλοία που ανήκουν στην Κίνα εμφανίστηκαν γύρω από το νησί από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου της χώρας αυτής, τονίστηκε ότι 2 μαχητικά αεροσκάφη J-10, 2 J-11, 4 J-16, αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας τύπου «Y-8 ASW» και «TB-001», «CH-4», «BKZ-005» και drones πετούσαν στην περιοχή παραβιάζοντας την ΑΟΖ και τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, φτάνοντας μέχρι  την «Ζώνη Ταυτοποίησης Αεράμυνας (ADIZ )".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι 37 στρατιωτικά αεροσκάφη και 6 πολεμικά πλοία που εντοπίστηκαν γύρω από το νησί εντοπίστηκαν από ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού, περιπολικά αεροσκάφη, πλοία και πυραυλικά συστήματα εδάφους.

Οι πτήσεις και οι περιπολίες των κινεζικών πλοίων ήρθαν μετά από αναφορές ότι ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα που σχετίζονται με την Κίνα, Μάικλ Τσέις και ορισμένοι ανώτεροι υπάλληλοι της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκαν το νησί.

Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας η Ταϊβάν

“Η Ταϊβάν διέρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της εδώ και σαράντα χρόνια”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Qiu Guozheng στις 23 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο Commonwealth Magazine.

Κατά τη γνώμη του, η Ταϊβάν πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται ανάλογα με την κατάσταση και να επιταχύνει τις προετοιμασίες για να αποκρούσει κινεζική εισβολή και πόλεμο.

Ο Qiu Guozheng δήλωσε ότι σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, το νησί δεν θα κατακτηθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες των εχθροπραξιών.

“Η Ταϊβάν θα αντέξει όσο έρχονται οι προμήθειες”, είπε ο υπουργός.

“Σε περίπτωση εχθροπραξιών, το νησί δεν θα έχει εμπρός και πίσω από άποψη ανεφοδιασμού. Θα είναι μια συνεχής εμπόλεμη ζώνη”, εξήγησε ο Qiu Guozheng.

Ωστόσο, είναι δυνατό να βρεθούν τρόποι να σπάσει ο αποκλεισμός μέσω ορισμένων δικτύων και επικοινωνιών.

“Σε κάθε περίπτωση, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα μπορέσει να εγκαθιδρύσει δικτατορία στο νησί. Ο λαός της Ταϊβάν είναι συνηθισμένος στην ελευθερία και τη δημοκρατία και δεν μπορεί να δεχτεί μια κατάσταση όπου κυβερνά ένα κόμμα”, ανέφερε ο ίδιος.

Ρωσία-Ουκρανία και Κίνα-Ταϊβάν, αυτά είναι δύο ζευγάρια που μπορούν να αιματοκυλίσουν τον πλανήτη, ξεκινώντας έναν παγκόσμιο πόλεμο, που κανείς δεν θέλει ούτε καν να ψελλίσει.

Η πραγματικότητα όμως ξεπερνά και την φαντασία καθημερινά φέρνοντας σενάρια τρομακτικά στην επικαιρότητα, τα οποία κάποτε αποτελούσαν απλά αρρωστημένη φαντασία, και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι οι ηγέτες του κόσμου.       

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ