Κίνα

Οι Κινέζοι αγρότες αναγκάζονται να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους λόγω των περιορισμών κατά του Covid

Οι αυστηροί περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις κινεζικές αρχές για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 δεν αφήνουν τους αγρότες με άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν τις καλλιέργειες που δεν μπορούν πλέον να πουλήσουν, πυροδοτώντας φόβους για επισιτιστική κρίση και διαμαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το Bloomberg.

Αρκετά βίντεο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στα οποία φαίνονται αγρότες να καταστρέφουν τα φρέσκα προϊόντα τους που δυσκολεύονται να πουλήσουν. Τα κρατικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αναφορές για καταστρέφονται χωράφια λαχανικών σε μεγάλες περιοχές παραγωγής λαχανικών, όπως οι επαρχίες Shandong και Henan, για να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη σοδειά που θα φυτευτεί. Η καταστροφή των φρέσκων τροφίμων έρχεται σε μια περίοδο που πολλοί Κινέζοι βρίσκονται σε απομόνωση και αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και άλλες διακοπές στον εφοδιασμό.

Η καταστροφή κινδυνεύει να αυξήσει τις ήδη υψηλές τιμές των τροφίμων και να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Πεκίνου να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τροφίμων και να εξαλείψει τα απόβλητα. Διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών κατά του Covid έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σαγκάης. Πολλά λαχανικά όπως το λάχανο, τα ραπανάκια και το σπανάκι συγκομίζονται τώρα στην Κίνα, αλλά έχουν κολλήσει σε αγροτικές περιοχές.

Τα φορτηγά και οι έμποροι είτε δεν είναι διαθέσιμα είτε δεν μπορούν να εισέλθουν σε χωριά για να συλλέξουν αγροτικά προϊόντα λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και εντολών καραντίνας. Δημοσίευση αγροτών ανέφερε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην κυκλοφορία λαχανικών στην αγορά λόγω των περιορισμών κατά του Covid και αναφέρει την περίπτωση της αγοράς Xinfadi του Πεκίνου, όπου ενώ οι τιμές που καταβάλλονται στους αγρότες για τα λαχανικά έχουν πέσει, οι τιμές λιανικής έχουν εκραγεί.

«Οι πολίτες θέλουν φαγητό, οι αγρότες θέλουν εισόδημα και η αγροτική περίοδος δεν περιμένει κανέναν», τονίζει το κρατικό έντυπο Farmers' Daily. Έκανε έκκληση στις αρχές να μειώσουν τα εμπόδια στα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα διατροφής, «ώστε να σερβίρονται λαχανικά από τα χωράφια στα τραπέζια χιλιάδων νοικοκυριών».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ