Κίνα

Κρίση στην Κίνα: Γιατί γκρεμίζουν τα πολυώροφα κτίρια; (βίντεο)

Η οικονομία της Κίνας με τους ασύλληπτους ρυθμούς ανάπτυξης αντιμετωπίζει και τα τελευταία χρόνια και πολλές δυσλειτουργίες. Αν όχι στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, πάντως σε άλλους χώρους σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Μία από αυτές είναι και η “φούσκα” του real estate, η οποία έσκασε πέρσι και έχει φρενάρει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιες εταιρίες όπως Evergrande και η Kaisa βρέθηκαν να έχουν ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, τις οποίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

Οι τράπεζες της χώρας αρνήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να υποστηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να τις οδηγήσουν σε ένα ακραίο μέτρο.

Όπως βλέπουμε στο video, τον τελευταίο καιρό στην Κίνα παρατηρείται το φαινόμενο της ελεγχόμενης κατεδάφισης δεκάδων πολυώροφων κτιρίων.

Ο λόγος είναι ότι οι σχεδόν πτωχευμένες εταιρίες προτιμούν να τα γκρεμίσουν για να γλιτώσουν από τα λειτουργικά έξοδα συντήρησής τους, παρά να τα κρατήσουν όρθια και να περιμένουν την πώληση στους πελάτες.

Όπως βλέπουμε δεκάδες κτίρια καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, χωρίς οι εταιρίες που τα διαχειρίζονταν να έχουν καταφέρει να τα αξιοποιήσουν.

Η εικόνα αυτή είναι γενικευμένη στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπου την τελευταία δεκαετία υπήρξε ένα τεράστιο κύμα αστυφιλίας και αναζήτησης φτηνής στέγης.

Η κρίση του real estate αποτελεί εν δυνάμει συστημική κρίση για όλο τον πλανήτη, με τις αγορές να παρακολουθούν από πολύ κοντά την κατάσταση. Πολύ δε περισσότερο σε μία εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...