Κίνα

Κίνα: Το πιο εκκεντρικό τούνελ του κόσμου – Σε ταξιδεύει και στις τέσσερις εποχές (βίντεο)

Στον πλανήτη υπάρχουν αμέτρητες οδικές σήραγγες, που η συμβολή τους είναι καθοριστική, καθώς μειώνουν τις αποστάσεις και αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια.

Πολλές είναι ιδιαίτερες, όπως η Lefortovo στη Μόσχα, η Seikan στην Ιαπωνία ή η Lerdal στη Νορβηγία. Καμία όμως δεν είναι όπως η Chengkai στην πόλη Chongqing, της νοτιοδυτικής Κίνας.

Πρόκειται για την πιο όμορφη αλλά συγχρόνως και την πιο επικίνδυνη του κόσμου.

Η Chengkai εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου και επιτρέπει στους οδηγούς να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou – Kaizhou.

Συγχρόνως, δίνει την ευκαιρία σε όσους τη διασχίζουν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία.

Τι εννοούμε;

Στους τοίχους της υπάρχουν τοιχογραφίες με τις τέσσερις εποχές (χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο), η οποία διαδέχεται η μία την άλλη.

Για παράδειγμα η άνοιξη απεικονίζεται με ένα βουνό πλημμυρισμένο από ανθισμένα λουλούδια, το καλοκαίρι με μια γαλάζια λίμνη ανάμεσα σε λόφους και ο χειμώνας με χιονισμένα βουνά.

Μάλιστα, τα βουνά απεικονίζονται τρισδιάστατα ενώ υπάρχουν και ήχοι πουλιών που προσομοιώνονται από ενσωματωμένα ηχεία.

Τα μαγικά αυτά τοπία είναι ζωγραφισμένα στο χέρι από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Τοπίου στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Σχεδιασμού της πόλης Chongqing.

Οι ταξιδιώτες εκστασιάζονται και πολλοί είναι αυτοί που κατεβαίνουν από τα οχήματά τους για να απαθανατίσουν τις τοιχογραφίες.

Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν μια καλή φωτογραφία σταματούν στη μέση του δρόμου και δημιουργούνται ατυχήματα.

Τα ΜΜΕ της Κίνας σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι ναι μεν σκοπός των τοιχογραφιών είναι να ανακουφίζονται οι οδηγοί, αναρωτιούνται δε για την ασφάλεια επί του τούνελ.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για σωρεία περιστατικών, με την αστυνομία να αναγκάζεται να βρίσκεται συνεχώς παρούσα και να βεβαιώνει πρόστιμα σε όσους αγνοούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ