Κίνα

Η Shimao αποτυγχάνει να πληρώσει ομόλογο ύψους 1 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών κτιρίων δήλωσε σε χρηματιστηριακή κατάθεση στο Χονγκ Κονγκ ότι δεν έχει επίσης πραγματοποιήσει πληρωμές κεφαλαίου που αφορούν ορισμένα άλλα υπεράκτια χρέη και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της, ενώ προσπαθεί να επιτύχει "φιλικές λύσεις". Εάν η Shimao δεν μπορέσει, "οι πιστωτές μπορεί να έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν επιτάχυνση της αποπληρωμής" και να λάβουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενες ανησυχίες για την οικονομική της υγεία εδώ και μήνες, καθώς μια σαρωτική καταστολή της βιομηχανίας ακινήτων της Κίνας έχει προκαλέσει ένα κύμα ρεκόρ καθυστερήσεων. Η Shimao, η 14η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία της χώρας με βάση τις συμβολαιοποιημένες πωλήσεις πέρυσι και η οποία κατασκευάζει επίσης εμπορικά ακίνητα, απέτυχε τον περασμένο μήνα να αποπληρώσει ένα ιδιωτικό γραμμάτιο, μια καθυστέρηση που ενέτεινε τις ανησυχίες για κρυμμένους λογαριασμούς στους κινέζους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Λόγω των αβεβαιοτήτων της αγοράς σχετικά με την αναχρηματοδότηση του χρέους και των γενικά δύσκολων συνθηκών λειτουργίας και χρηματοδότησης, ο όμιλος αντιμετώπισε αρνητικές εξελίξεις στις πιστοληπτικές του αξιολογήσεις και την εμφάνιση μη καταβολής κεφαλαίου στο πλαίσιο ορισμένων υπεράκτιων χρεών του", ανέφερε η Shimao στην κατάθεσή της σήμερα.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι διόρισε την Admiralty Harbour Capital Ltd. ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και την Sidley Austin ως νομικό σύμβουλο για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση της κεφαλαιακής δομής, της ρευστότητας και των επιλογών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Shimao δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για επιτάχυνση της αποπληρωμής από τους πιστωτές της, αλλά έχει λάβει γραπτή υποστήριξη από την πλειοψηφία των δανειστών του μακροπρόθεσμου δανείου της σε δύο νομίσματα. Οι δανειστές εξέφρασαν επίσης ότι δεν σκοπεύουν να προβούν σε οποιαδήποτε εκτελεστική ενέργεια σε αυτό το στάδιο σχετικά με τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την κατάθεση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εκδοτών χρέους ακινήτων στην Κίνα. Έχει σχεδόν 10 δισ. δολάρια σε χερσαία και υπεράκτια ομόλογα σε κυκλοφορία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...