Κίνα

Κίνα: Δεν τους αφήνουν να βγουν από το σπίτι εδώ και 1 μήνα - Εξέργερση των κατοίκων της Σιάν

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πρώτο lockdown που εφαρμόστηκε στην Ουχάν, την κινέζικη πόλη που ξεκίνησε ο κορονοϊός, και παρά τους εμβολιασμούς η Κίνα επιμένει στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων με πολύ αυστηρή απομόνωση.

Ανεβαίνει επικίνδυνα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα, ο οποίος έφτασε την Κυριακή στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2020. Σημειώνεται πως η Κίνα προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαλείψει τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού τρεις εβδομάδες πριν φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ στην ιστορική πόλη Σιάν, στη βόρεια Κίνα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού έχει αρχίσει να μειώνεται κατά πολύ έπειτα από ένα μήνα lockdown.

Ωστόσο με πρόσχημα την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών  επέβαλαν – εδώ και ένα μήνα- σκληρό lockdown στην πόλη Σιάν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξεγερθούν.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός στο τέλος του 2019, ακολουθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην covid-19.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη - "Σκάει" άμεσα συμφωνία Τουρκίας με Κατάρ-Ομάν για αγορά τουλάχιστον 12 μεταχειρισμένων Eurofighter Typhoon - Η "πληρωμένη" απάντηση της Αθήνας

Ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσει την πρόταση κατά τις επισκέψεις του στο Κατάρ και το Ομάν την Τετάρτη και την...
notiokoreatika-ypobryxia
Οπλικά συστήματα 0

Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες επιτελείς! Νέα πρόταση αμυντικής συνεργασίας έκαναν εκπρόσωποι της Νοτιοκορεάτικης Hyundai σε συνάντηση με το ΠΝ μας

Όσο ενημέρωναν τους Έλληνες στρατιωτικούς για την προηγούμενη πρόταση με τα υποβρύχια, οι εκπρόσωποι από την Νότια...