Κίνα

Με κινέζικη σφραγίδα το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου

Ένα κινεζικό υποβρύχιο, που έχει χαρακτηριστεί ως Class-100 Class, αμφισβητεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι το ισχυρό υποβρύχιο Pr.941 Typhoon Class του ρωσικού ναυτικού είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Αυτό αναφέρθηκε από τον H. I. Sutton για το Naval News.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υποβρύχιο είναι οπλισμένο με 48 βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσης υποβρυχίων (SLBM). Μπορεί επίσης να μεταφέρει τεράστιες πυρηνικές οπλισμένες αυτόνομες τορπίλες.

Το υποβρύχιο παρουσιάστηκε την 1η Απριλίου στο ναυπηγείο Bohai στο Huludao της Κίνας. Το νέο υποβρύχιο πιστεύεται ότι είναι η κατηγορία «Sun Tzu» Type-100. Ο χρόνος, μαζί με τον αριθμό του τύπου, φαίνεται να αναφέρεται στην 100ή επέτειο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

Το σκάφος έχει μήκος περίπου 210 μέτρα και πλάτος περίπου 30 μέτρα. Αυτό δεν συγκρίνεται με 175 μέτρα και 23 μέτρα του ρωσικού Typhoon. Αν και δεν είναι γνωστά τα στοιχεία για τη μετατόπιση του νέου υποβρυχίου, είναι σχεδόν σίγουρα μεγαλύτερο από το Typhoon των 48.000 τόνων.

Αυτό καθιστά το κινεζικό υποβρύχιο, τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το υποβρύχιο του του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Ohio-class  . Επιπλέον, το τελευταίο, μεταφέρει «μόνο» 24 βαλλιστικούς πυραύλους.

Αναλυτές εκτιμούν πως η μετάβαση σε ένα τεράστιο υποβρύχιο μπορεί να υπαινίσσεται έναν ρόλο στην Αρκτική. Η Κίνα θεωρεί τον εαυτό της ως χώρα κοντά στην Αρκτική και ενδέχεται να προτίθεται να το χρησιμοποιήσει για να προστατεύσει την πυρηνική αποτροπή της στη θάλασσα.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ