Κίνα

Κίνα: 22 άτομα παραμένουν παγιδευμένα σε ορυχείο που κατέρρευσε

Συνολικά 22 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο ορυχείο Χουσάν της επαρχίας Σαντόνγκ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου. Μία εβδομάδα αργότερα διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 12 από αυτούς είναι ακόμη ζωντανοί και κατάφεραν να στείλουν στην επιφάνεια ένα σημείωμα με τη φράση: «Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια διάσωσης δεν θα σταματήσει».

Την Κυριακή εντοπίστηκαν οι 11, οι οποίοι εργάζονταν σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων και οι διασώστες μπόρεσαν να τους μιλήσουν. Το πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι την Δευτέρα οι εργάτες ζήτησαν να τους στείλουν λουκάνικα, τουρσιά και χυλό, όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν θα πρέπει να φάνε βαριά φαγητά επειδή μόλις ανέκτησαν τη δύναμή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily, (Λαϊκή Ημερησία), ένας από τους εργάτες είναι σε κωματώδη κατάσταση αφού τραυματίστηκε στο κεφάλι από την έκρηξη. Η υγεία δύο συναδέλφων του προκαλεί επίσης ανησυχίες ενώ οι υπόλοιποι οκτώ είναι σε καλή κατάσταση.

Σε άλλο τμήμα του ορυχείου εντοπίστηκε άλλος ένας εργαζόμενος. Η τύχη των υπόλοιπων 10 παραμένει άγνωστη.

Χιλιάδες άνθρωποι αφήνουν μηνύματα συμπαράστασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter) και ζητούν από τις αρχές «να επιταχύνουν την επιχείρηση διάσωσης».

Η People’s Daily γράφει ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Ορυχείων διέταξε να γίνει πλήρης επιθεώρηση όλων των ορυχείων (εκτός εκείνων που παράγουν άνθρακα) μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Στην Κίνα υπάρχουν περίπου 32.000 τέτοια ορυχεία, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μικρά, με πεπαλαιωμένη τεχνολογία και εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ