Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Χάρμπιν: Μια πανέμορφη πόλη από τα παγωμένα νερά κινεζικού ποταμού

Εντυπωσιακά δημιουργήματα ολοκληρώνουν το θέαμα τις νυχτερινές ώρες, με ειδικό φωτισμό που προσδίδει φλούο λαμπερά χρώματα στα κτίσματα από πάγο που γεμίζουν μια τεράστια περιοχή στην πόλη της Κίνας.

Οι κατασκευές τοποθετήθηκαν στα πλαίσια του 36ου χειμερινού φεστιβάλ στην πόλη Χάρμπιν με το βίντεο να παρουσιάζει την εντυπωσιακή μεταμόρφωση ψυχρού πάγου σε περίτεχνα γλυπτά τεραστίων διαστάσεων.

https://youtu.be/l4NcKV-1Iww

Περιορισμοί στο φεστιβάλ πάγου λόγω κορωνοϊού

Το χειμερινό φεστιβάλ στην πόλη Χάρμπιν της νοτιοανατολικής Κίνας, προσελκύει επισκέπτες στην φαντασμαγορική πόλη από πάγο από το 1985, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του.

Οι κινεζικές αρχές μάλιστα θεωρούν το γεγονός πως το φεστιβάλ κατάφερε να ανοίξει τις πύλες του ένδειξη πως η Κίνα έχει κατορθώσει να περιορίσει αποτελεσματικά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού σε πόλεις της Κίνας, ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να επιβάλουν κάποιους περιορισμούς στις επισκέψεις. Για την ακρίβεια, επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ανάμεσα στα λαμπερά κτίρια, ωστόσο ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι ζωντανές παραστάσεις.


Η πόλη από πάγο στήθηκε από το μηδέν, όπως κάθε χρόνο και θα παραμείνει φωτισμένη, αναμένοντας τους επισκέπτες από την Κίνα ως τις 25 Φεβρουαρίου. Τα πελώρια κτίσματα είναι κατασκευασμένα από 220.000 κυβικά μέτρα πάγου, τα οποία όπως φαίνεται στο βίντεο, έχουν εξαχθεί από τον γειτονικό παγωμένο ποταμό Σόνγκουα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ