Ουχάν
Κίνα

Κοροναϊός: Έλληνας κάτοικος στην Κίνα μιλά για τον… συνωστισμό στην Ουχάν

Για το τέλος των μέτρων κατά του κορoναϊού στην Κίνα μίλησε ο κ. Αποστόλης Ζαούτσος, Έλληνας κάτοικος της Κίνας αναφερόμενος και στις εικόνες απίστευτου συνωστισμού που καταγράφηκαν στην Ουχάν παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

«Δεν υπάρχουν μέτρα. Είναι σαν να μην υπάρχει ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Ο ίδιος σημείωσε πως τις μάσκες τις φορούσαν για την προστασία από το κρύο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πράσινο κυκλοφορείς

Σχετικά με το πώς κατάφερε η πόλη να απαλλαγεί από την πανδημία, αν ο Απ. Ζαούτσος υπογράμμισε πως χρησιμοποίησαν την τεχνολογία. «Η ανίχνευση γινόταν ηλεκτρονικά και γίνεται ακόμη. ‘Όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχει ένας κωδικός που πρέπει να σκανάρεις με το κινητό σου όταν μπαίνεις σε οποιοδήποτε χώρο και πρέπει να είσαι πράσινος αν κάποιος ανιχνευτεί ως κρούσμα τότε αυτόματα όλοι γίνονται κίτρινοι ή κόκκινοι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου ή δεν μπορείς να μπεις πουθενά. Δεν υπάρχει κάποια αστυνόμευση… Όσοι είναι πράσινοι κυκλοφορούν χωρίς μέτρα παντού. Δεν μπορείς να περάσεις πουθενά χωρίς πράσινο κωδικό».

Καραντίνα όποιος φτάσει Κίνα

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει και συγκεκριμένο μέτρο για να μην μπει ο κορωνοιος στην Κίνα και ότι όποιος φτάσει στην Κίνα μπαίνει 21 ημέρες καραντίνα, σε ένα ειδικό ξενοδοχείο στο Πεκίνο ή την Σαγκάη και μια βδομάδα σπίτι του. 

Παράλληλα, ερωτηθείς για το πως νιώθει που μόλις ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρίσκεται έξω και μπορεί να γλεντά μέχρι τα ξημερώματα, δήλωσε πως «νιώθουμε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και απογοητευμένοι για το πώς αντιμετώπισε ο Δυτικός κόσμος την πανδημία».

GALLERY

Ουχάν
Ουχάν
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ