Κίνα

«Παιχνίδια πολέμου» κινεζικών μαχητικών J-11 στα σύνορα με την Ινδία (βίντεο)

«Παιχνίδια» πολέμου πραγματοποιεί η Κίνα στα δυτικά της σύνορα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεξήχθη άσκηση της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας και σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν τα μαχητικά αεροσκάφη J-11 κάνουν επίδειξη ισχύος.

Η Πολεμική Αεροπορίας της Κίνας πραγματοποίησε μια σειρά εκτεταμένων ασκήσεων με μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-11 στην ευρύτερη περιοχή της αεροπορικής βάσης Δυτικού Θεάτρου Επιχειρήσεων, που είχε ως στόχο να στείλει σαφές «μήνυμα» στην Ινδία και τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στα κοντά κοινά τους σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σε πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται ένα μαχητικό αεροσκάφος J-11 να πετάει πολύ χαμηλά σε περιοχή κοντά στα δυτικά σύνορα της χώρας, στο πλαίσιο άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας, σε μια περίοδο που έχει οξυνθεί η αντιπαράθεση με την Ινδία.

Το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων J-11 είναι ουσιαστικά η κινεζική «έκδοση» του ρωσικού Su-27 και χρησιμοποιείται για αποστολές αεροπορικής υπεροχής και για εγγύς αεροπορική υποστήριξη. Διαθέτει ένα πολυβόλο 30 χιλιοστών τύπουGSh-30-1, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα πυραύλων αέρος-αέρος μεγάλου, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, όπως τους PL-12, τους L-9 (AAM), τους Vympel R-77 και άλλους.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ