Κίνα

Κινεζικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σε σπηλαιώδη ναυτική βάση

Υποβρύχιο της Κίνας εντοπίστηκε από δορυφόρο, την Τρίτη (17/08), να εισέρχεται σε σπηλαιώδη ναυτική βάση που βρίσκεται στο νησί Χαϊνάν, στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Δορυφορική φωτογραφία απαθανάτισε, την Τρίτη (18/08), κινεζικό υποβρύχιο να εισέρχεται σε σπηλαιώδη βάση στο νησί Χαϊνάν, που βρίσκεται στη Νότια Σινική Θάλασσα. 

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Radio Free Asia, ένα πρακτορείο μέσων που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι μέρος της αμερικανικής υπηρεσίας για τα παγκόσμια μέσα.

Ακόμα, στην εικόνα φαίνεται το υποβρύχιο, που πλαισιώνεται από δύο μικρά σκάφη επιφάνειας, να βρίσκεται ακριβώς έξω από την είσοδο του σπηλαίου που οδηγεί στη βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

​Σύμφωνα με το Radio Free Asia, το υποβρύχιο είναι πιθανώς ένας Τύπος 093, που ονομάζεται, επίσης, υποβρύχιο επίθεσης πυρηνικής ισχύος κατηγορίας Shang.

Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) έχει έξι υποβρύχια Τύπου 093, τα οποία είναι περίπου ισοδύναμα σε μέγεθος και ικανότητα με τα υποβρύχια κατηγορίας Λος Άντζελες του αμερικανικού Ναυτικού.

Όσον αφορά στη βάση, βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού Χαϊνάν με θέα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και φιλοξενεί τον πυρηνικό υποβρύχιο στόλο του PLAN. 

Αν και είναι υπό κατασκευή από το 2000, λίγα είναι γνωστά για τη συγκεκριμένη βάση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ