Χιλιάδες στην Ουχάν
Κίνα

Απειθαρχία στην Ουχάν: Χιλιάδες άνθρωποι σε πάρτι

Η απειθαρχία στο θέμα της τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων απασχολεί έντονα και το μέρος από όπου ξεκίνησε η διασπορά του κορωνοϊού. Συναγερμός σήμανε στην κινεζική Ουχάν, που έχει επανέλθει στην κανονικότητα, όταν χιλιάδες κόσμου συνωστίστηκαν σε πάρτι που διοργανώθηκε σε υδάτινο πάρκο. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, που δημοσίευσε η Daily Mail,  ο κόσμος μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται την παρουσία του κορωνοϊού, αντιθέτως διασκεδάζει χωρίς καμία προφύλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στο πάρκο Maya επικράτησε το αδιαχώρητο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με τον κόσμο να μην τηρεί αποστάσεις, να μην φορά μάσκα και να στέκεται ο ένας δίπλα στον άλλο όρθιοι.

Το πάρκο διασκέδασης άνοιξε τον Ιούνιο στην Ουχάν ύστερα από lockdown 76 ημερών που επιβλήθηκε στο κέντρο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην μετά-καραντίνα εποχή στην Ουχάν, στο διάσημο υδάτινο πάρκο οργανώθηκε σόου, με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης να ανεβαίνουν στη σκηνή και να ξεσηκώνουν το πλήθος.

Όλοι χόρευαν στον ρυθμό των μουσικών που επέλεγε DJ, ο οποίος ξεχώριζε με τα φωτεινά κίτρινα ακουστικά του. Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν φορούσε μάσκα.

Προβληματισμό εγείρει η πορεία της πανδημίας στην Ουχάν, ενώ την ίδια ώρα στοίχημα παραμένει η έκβαση του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ