Χονγκ Κονγκ
Κίνα

Με μέτρα θα απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ το Χονγκ Κονγκ

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα εξετάσει τη λήψη μέτρων σε απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις κατά αριθμού αξιωματούχων, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου, Έντουαρντ Γιάου.

«Δεν βλέπω κάποιον σημαντικό λόγο για αυτή την κραυγαλέα παρέμβαση ξένης χώρας στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και δεν πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες είναι πολιτισμένες ή αναγκαίες» δήλωσε σύμφωνα με το δίκτυο RTHK, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει απαντητικά μέτρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυρώσεις στέλνουν αρνητικό σήμα για τους Αμερικανούς επενδυτές στην οικονομία του Χονγκ Κονγκ. Από αυτή την άποψη, οι αμερικανικοί περιορισμοί θα περιπλέξουν σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά 11 ατόμων εξαιτίας της υποτιθέμενης προσπάθειάς τους να «υποσκάψουν» την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ.

Οι τεταμένες σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ κλιμακώθηκαν περαιτέρω μετά την έγκριση νομοσχεδίου για την ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ. Η νέα ρύθμιση που θέτει εκτός νόμου αυτονομιστικές, ανατρεπτικές και τρομοκρατικές ενέργειες στο Χονγκ Κονγκ, έχει συναντήσει αντιδράσεις στο Χονγκ Κονγκ και σε αξιωματούχους δυτικών χωρών, που ισχυρίζονται ότι υποσκάπτει την αυτονομία της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ