Κίνα

"Μήλο της έριδος" το Θιβέτ: Η Κίνα επιβάλλει περιορισμούς βίζας σε Αμερικανούς πολίτες

Το Πεκίνο προχωρά σε περιορισμούς βίζας σε Αμερικανούς πολίτες λόγω Θιβέτ, στο πλαίσιο αντίστοιχων περιορισμών των ΗΠΑ σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους.

Η Κίνα δήλωσε την Τετάρτη την επιβολή περιορισμών βίζας σε πολίτες των ΗΠΑ που έχουν εμπλακεί σε σκανδαλώδη συμπεριφορά σχετικά με το Θιβέτ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από αντίστοιχους περιορισμούς των ΗΠΑ σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν είπε σε δημοσιογράφους ότι το Πεκίνο δε θα επιτρέψει καμία ξένη παρέμβαση στις υποθέσεις που αφορούν την περιοχή του Θιβέτ το οποίο αποτελεί οργανικό κομμάτι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν «μυστική» αεροπορική βάση στον Ειρηνικό – Κλιμακώνεται η ένταση με την Κίνα
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο είχε ανακοινώσει εχθές, επικαλούμενος την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κινεζική κυβέρνηση στους κατοίκους του Θιβέτ, ότι θα επιβληθούν περιορισμοί βίζας σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους. Σύμφωνα με το Reuters το Πεκίνο εμποδίζει την επίσκεψη στην περιοχή διπλωματών, δημοσιογράφων και τουριστών. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ