Κίνα

Κατηγορίες για κατασκοπεία σε δύο Καναδούς που κρατούνται στην Κίνα από το 2018

Εισαγγελείς στην Κίνα ανακοίνωσαν σήμερα ότι δύο Καναδοί που κρατούνται στη χώρα από τα τέλη του 2018 κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Ο Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτης, και ο Μάικ Σπέιβορ, επιχειρηματίας ειδικευμένος στα ταξίδια στη Βόρεια Κορέα, είχαν τεθεί υπό κράτηση στα τέλη του 2018, μετά την σύλληψη από τις καναδικές αρχές βάσει εντάλματος σύλληψης των ΗΠΑ της Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei Technologies, στο Βανκούβερ.

Οι υποθέσεις της Μενγκ, των Κόβριγκ και Σπέιβορ δηλητηριάζει τις σχέσεις ανάμεσα στον Καναδά και την Κίνα.

Ο Κόβριγκ, ο οποίος στη διπλωματική του καριέρα του υπηρέτησε στο Πεκίνο, καθώς και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Σπέιβορ κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών μυστικών», ανέφερε η εισαγγελία σε δύο λακωνικά δελτία Τύπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...