Κίνα

Νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ- Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ βγήκαν ξανά στους δρόμους σήμερα λίγες μέρες μετά τη νίκη του φιλοδημοκρατικου μπλοκ στις διαμερισματικές εκλογές της πόλης.

Χιλιάδες άνθρωποι φοιτητές και συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία στα κεντρικά της πόλης σε μια σειρά κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Το φιλοδημοκρατικό μπλοκ ήλπιζε σε κινήσεις καλής θέλησης τόσο από το Πεκίνο όσο και από τη τοπική κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στις οποίες θριάμβευσε ελέγχοντας τα 17 από τα 18 διαμερίσματα της πόλης και έχοντας σχεδόν 370 συμβούλους.

Εν τούτοις στα μέσα της εβδομάδας το Πεκίνο δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση της Κάρι Λαμ η οποία με τη σειρά της δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πολιτικών μεταρρυθμίσεων το οποίο είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών.

Οι τελευταίοι έχουν αναπτερωμένο ηθικό τόσο λόγω της μεγάλης νίκης του φιλοδημοκρατικού μπλοκ όσο της επικύρωσης της πράξης για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ από τον Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ