ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Εκατοντάδες Τζιχαντιστές βγήκαν από τις φυλακές της Συρίας προκαλώντας διεθνή οργή

Πόλεμος όλων των Κούρδων σε Ιράκ, Τουρκία, Συρία και Ιράν κατά της Συρίας, και γενικός ξεσηκωμός τους, μετά την ταχεία προέλαση των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων στην Βόρεια Συρία.

Η στάση του Μπάρακ προς τους Κούρδους της περιοχής,  έχει προκαλέσει οργή και στους Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Μια Αμερικανίδα στρατιώτης λέει ότι αισθάνεται «ντροπή και αμηχανία» σχετικά με τα γεγονότα στην κουρδική περιοχή, ισχυριζόμενη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν έμμεσα χιλιάδες Κούρδους μαχητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Σύριοι μαχητές του Αλ Σάραα κατέλαβαν δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά , συμπεριλαμβανομένου και του Χαλεπίου και μέρους άλλων πόλεων, και τώρα συνεχίζουν να κινούνται Βόρεια.    

Κούρδος πολέμαρχος  Peshmerga ανέφερε προς τον Στρατηγό Mazloum Abdi ( Επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας): "6 εκατομμύρια Κούρδοι στο Νότια Κουρδιστάν είναι πίσω σας".

Οι Κούρδοι όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν τα όπλα, αλλά ετοιμάζονται για παλλαϊκή αντίσταση απέναντι στους ισλαμιστές του Αλ Σάραα, που διεξάγουν γενοκτονία κατά των Κούρδων, ενώ όλος ο πλανήτης ασχολείται με την Γροιλανδία. 

Χιλιάδες Κούρδοι μαχητές από το βόρειο Ιράκ και την Τουρκία, διασχίζουν τα σύνορα του ιρακινού Κουρδιστάν για να φτάσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους της Συρίας, σε έναν πόλεμο επιβίωσης.

Η νέα “Μόρντορ” στην Συρία από χιλιάδες Τζιχαντιστές

Την ίδια στιγμή αδειάζουν οι φυλακές των Τζιχαντιστών στην Συρία, με ευθύνη του Τομ Μπάρακ ( πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία) και του τουρκικού στρατού.  

Το National, ένα από τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που επισκέφθηκε  φυλακές στην Συρία, ανακαλύπτοντας άδειες εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιογράφοι του ΜΜΕ από τα ΗΑΕ, βρήκαν δεκάδες πορτοκαλί στολές που ήταν σκορπισμένες στο έδαφος στη φυλακή Shaddadi στην επαρχία Hasakah της βορειοανατολικής Συρίας, με τα κελιά της να είναι άδεια.

Μέσα, η μυρωδιά της σωματικής οσμής παρέμενε κατά μήκος ενός διαδρόμου περίπου 20 κελιών. Οι πόρτες τους φαινόταν να έχουν καταστραφεί.

Η φυλακή φιλοξενούσε περίπου 120 κρατούμενους του ISIS, αλλά όλοι τους δραπέτευσαν τη Δευτέρα.
«Ήταν όλοι μαχητές του ISIS», δήλωσε ένας επιθεωρητής των συριακών δυνάμεων στο The National καθώς περιηγούνταν στη φυλακή.

Στρώματα ήταν σκορπισμένα στα κελιά. Φαγητό ήταν στοιβαγμένο στις γωνίες. Κάλυκες από σφαίρες ήταν σκορπισμένοι στο έδαφος.

Οι Κούρδοι του SDF λένε ότι οι κρατούμενοι δραπέτευσαν.

Μερικοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι οι τοπικές φυλές απελευθέρωσαν τους κρατούμενους.

Οι Κούρδοι του SDF κατηγόρησαν φιλοκυβερνητικούς μαχητές του Αλ Σάραα ότι επιτέθηκαν στη φυλακή, λέγοντας ότι «έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των δυνάμεών μας».

Το περιστατικό ανησυχεί τους δυτικούς διπλωμάτες. Η διεθνής κοινότητα έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση του ISIS καθώς συνεργάζεται ξανά με την εδώ και ένα χρόνο συριακή κυβέρνηση.

Αν και ηττήθηκε στη Συρία το 2019, η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και τις τοπικές κοινότητες, καθώς οι κρυφοί πυρήνες της παραμένουν ενεργοί.

Τα γεγονότα στη φυλακή έλαβαν χώρα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προχωρούσαν βόρεια προς τις θέσεις των SDF, αφού κατέλαβαν εδάφη που η κουρδική δύναμη είχε ελέγξει στην ανατολική Συρία.

Αυτό συνέβη μετά από μήνες αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για την ενσωμάτωση των κουρδικών αρχών στο συριακό κράτος.

Πριν από την στρατιωτική επίθεση, οι SDF είχαν τον έλεγχο περίπου του ενός τετάρτου του συριακού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοπηγών και φραγμάτων.

Παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε την Κυριακή, οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίστηκαν. Μαχητές των SDF αντιστάθηκαν στην επίθεση γύρω από το Shaddadi και στο δρόμο προς την πόλη Hasakah, τον επόμενο στόχο του συριακού στρατού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ