Τράμπ - Σι Τζινπίνγκ
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Τραμπ στην Ασία: Κρίσιμη συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά μια πολυήμερη περιοδεία στην Ασία, με σταθμούς τη Μαλαισία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, όπου αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου APEC.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται από αναλυτές ως ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ – Κίνας παραμένουν στο κόκκινο, ενώ το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται στις εξελίξεις της ασιατικής αγοράς και στα νέα γεωπολιτικά ισοζύγια που διαμορφώνονται.

 Επαφές και συμφωνίες σε υψηλό επίπεδο

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει εμπορικές συνομιλίες με τη Μαλαισία, θα συναντηθεί με την Ιαπωνίδα πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Λι Τζάε Μιούνγκ, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία σε επιχειρηματικό φόρουμ και θα παραστεί σε δείπνο ηγετών στο πλαίσιο της συνόδου της APEC.

 Δασμοί, τεχνολογία και Βόρεια Κορέα στο φόντο

Η επίσκεψη έρχεται σε μια φάση όπου Ουάσιγκτον και Πεκίνο αναζητούν κοινό έδαφος γύρω από ζητήματα δασμών, εξαγωγικών περιορισμών και τεχνολογικής κυριαρχίας.
Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με πηγές να μην αποκλείουν ακόμη και ένα πιθανό τετ-α-τετ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τις τρεις ιστορικές συναντήσεις τους στο παρελθόν.

Διπλωματία με κόκκινο χαλί

Οι χώρες της περιοχής προετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Τραμπ με διπλωματικό και οικονομικό "κόκκινο χαλί", επιδιώκοντας να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διασφαλίσουν οικονομικά και εμπορικά οφέλη.
Η περιοδεία αναμένεται να λειτουργήσει ως βαρόμετρο για τις μελλοντικές ισορροπίες στην Ασία, αλλά και ως τεστ για τη διεθνή επιρροή των ΗΠΑ στη νέα εποχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

notiokoreatika-ypobryxia
Οπλικά συστήματα 0

Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες επιτελείς! Νέα πρόταση αμυντικής συνεργασίας έκαναν εκπρόσωποι της Νοτιοκορεάτικης Hyundai σε συνάντηση με το ΠΝ μας

Όσο ενημέρωναν τους Έλληνες στρατιωτικούς για την προηγούμενη πρόταση με τα υποβρύχια, οι εκπρόσωποι από την Νότια...