ΗΠΑ

Μία γυναίκα και ένας 12χρονος νεκροί στην Οκλαχόμα από πλημμύρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες έπληξαν μεγάλες περιοχές των νότιων και νοτιοδυτικών ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Επρόκειτο για ιστορική κακοκαιρία, που επηρέασε τους δρόμους και προκάλεσε δεκάδες περιστατικά πλημμυρών» ανέφερε η αστυνομία του Μουρ, μιας πόλης που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την Οκλαχόμα Σίτι. «Ένα όχημα ξέφυγε από το οδόστρωμα και παρασύρθηκε κάτω από μια γέφυρα. Όλοι οι επιβαίνοντες, εκτός από δύο, διασώθηκαν. Με μεγάλη μας λύπη αναφέρουμε ότι μια ενήλικη γυναίκα και ένα αγόρι 12 ετών βρέθηκαν αργότερα νεκροί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Μουρ προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είχε δεχτεί περισσότερες από 12 κλήσεις από κατοίκους, τα αυτοκίνητα των οποίων είχαν ακινητοποιηθεί στα νερά.

Προειδοποιήσεις για επικείμενες πλημμύρες έχουν εκδοθεί για όλη την Πολιτεία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι καταιγίδες θα πλήξουν μια έκταση από το ανατολικό Τέξας μέχρι τη νοτιοανατολική Αϊόβα και το Ιλινόις. Υπάρχει επίσης πιθανότητα ανεμοστρόβιλων από το κεντρικό Άρκανσο μέχρι το κεντρικό Μιζούρι. Στις αρχές του μήνα, μια καταιγίδα συνοδευόμενη από ανεμοστρόβιλους άφησε πίσω της δώδεκα νεκρούς σε νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...