ΗΠΑ

Βαλτιμόρη - Κατάρρευση γέφυρας: Δικηγόροι προσπαθούν να εμποδίσουν το πλήρωμα του πλοίου να φύγει από τις ΗΠΑ

Δικηγόροι από τη Βαλτιμόρη ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό δικαστή να μην επιτρέψει στο πλήρωμα του φορτηγού πλοίου Dali- που χτύπησε και οδήγησε στην κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στις 26 Μαρτίου- να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC News. 

Οι οκτώ ναύτες, οι οποίοι προέρχονται από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, έχουν παγιδευτεί στο πλοίο από τότε που αυτό προσέκρουσε στη γέφυρα προκαλώντας τον θάνατο έξι εργατών που εκείνη την ώρα δούλευαν. 

Σε αίτημα των δικηγόρων που απεστάλη χθες στον δικαστή, επισημαίνεται ότι, το να επιτραπεί στο αλλοδαπό πλήρωμα του Dali να εγκαταλείψει τη χώρα, θα μπορούσε να παρεμποδίσει δύο έρευνες που διεξάγονται από το FBI και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα από τους ιδιοκτήτες του πλοίου, οκτώ από τους ναύτες σχεδίαζαν να φύγουν από τις ΗΠΑ την Πέμπτη (αύριο). Οι δικηγόροι της υπόθεσης που έχουν καταθέσει αγωγή κατά των πλοιοκτητών ζητούν από τον δικαστή να συγκαλέσει έκτακτη ακρόαση για να αποφανθεί για το θέμα.

«Εάν τους επιτραπεί να φύγουν από τις ΗΠΑ, οι ενάγοντες μπορεί να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να τους ανακρίνουν ή να καταθέσουν». Το αίτημα των δικηγόρων ζητά να αναγκαστεί το πλήρωμα να παραμείνει στο αμερικανικό έδαφος μέχρι να ληφθούν περαιτέρω μέτρα από το δικαστήριο. Επιπλέον, καλεί τους δικηγόρους του πλοίου να εγγυηθούν ότι θα συνεργαστούν με τους ερευνητές.

Οι ναύτες έχουν ανακριθεί από το FBI, το οποίο δεν έχει αντίρρηση για την αναχώρησή τους, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Baltimore Sun, οι δικηγόροι ζητούν όχι μόνο από τους οκτώ ναύτες να παραμείνουν στις ΗΠΑ, αλλά κι από άλλα μέλη του πληρώματος του πλοίου Dali. 

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι, ένας δικηγόρος των ανδρών τους συμβούλευσε να επικαλεστούν το δικαίωμά τους να παραμείνουν σιωπηλοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...