αμερικανικά πολεμικά πλοία
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

To υπερ-αεροπλανοφόρο USS Eisenhower κατέφτασε στην Αν. Μεσόγειο συνοδεία αντιτορπιλικού-Η Σούδα της Κρήτης ο προορισμός του;

Μετά από περίπου 4 μήνες παράταξης στην Ερυθρά Θάλασσα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower και το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely της κλάσης Arleigh Burke διέσχισαν την Διώρυγα του Σουέζ την Παρασκευή, ανακοίνωσε το ίδιο το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Μεσόγειο Πλέουν τα 2 Τρομερά Αυτά Πλοία

Το αεροπλανοφόρο, το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα της ομάδας πλοίων της Αμερικής στην περιοχή, και το αντιτορπιλικό Gravely βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτό επιβεβαίωσε και η νεότερη ενημέρωση της αμερικανικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων για Ευρώπη και Αφρική. Μέχρι στιγμής βέβαια παραμένει άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν τα δύο τρομερά αυτά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου του Πενταγώνου παρατάχθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όπου συμμετείχε στην επιχείρηση Operation Prosperity Guardian. Αεροσκάφη από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower έπληξαν στόχους των Χούθι, ενώ τα όπλα του Gravely χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψη εισερχόμενων drones της υεμενικής οργάνωσης.

«Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Eisenhower έχει επιδείξει τρομερή ναυτική ισχύ στον 5ο Στόλο των ΗΠΑ τους τελευταίους 5 μήνες» δήλωσε ο αντιναύαρχος Marc Miguez, διοικητής της ομάδας κρούσης. 

Η ομάδα κρούσης του εν λόγω αμερικανικού αεροπλανοφόρου αποτελείται από το ίδιο το αεροπλανοφόρο Eisenhower, τα αντιτορπιλικά Gravely και Mason της κλάσης Arleigh Burke και το καταδρομικό Philippine Sea της κλάσης Ticonderoga. Αυτήν την στιγμή είναι άγνωστο που βρίσκεται το αντιτορπιλικό Mason και το καταδρομικό Philippine Sea, ωστόσο και αυτά συμμετείχαν ενεργά στις αμερικανικές επιχείρησης έναντι των Χούθι. 

Φυσικά οι Αμερικανοί δεν θα εγκαταλείψουν οριστικά την στρατιωτική παρουσία τους στην Ερυθρά Θάλασσα. Την ομάδα κρούσης του USS Dwight D. Eisenhower αναμένεται να αντικαταστήσει η ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman. Και τα δύο αυτά αεροπλανοφόρα αποτελούν πλοία της κλάσης Nimitz, της ισχυρότερης κλάσης αεροπλανοφόρων του πλανήτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο αυτήν την στιγμή και μέχρι να φτάσει η νέα ομάδα κρούσης, καμία αμερικανική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου δεν πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα. Το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, ότι και είχαν ξεκινήσει οι επιθέσεις των Χούθι. Δεν γνωρίζουμε γιατί οι Αμερικανοί αποφάσισαν να προβούν σε αυτήν την κίνηση, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που γράφουν ότι «τα αμερικανικά πλοία εξαφανίστηκαν από την Ερυθρά Θάλασσα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ