ΗΠΑ

Δίκη Χάντερ Μπάιντεν: Αποκαλυπτική μαρτυρία - Εντοπίστηκαν ναρκωτικά στη θήκη του όπλου

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε παράνομα όπλο γιατί απέκρυψε από τις αρχές ότι δεν είχε ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Ένας από τους δύο μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν χημικός του FBI που ανέφερε ότι μια «ελάχιστη ποσότητα κοκαΐνης» βρέθηκε σε μια δερμάτινη θήκη που περιείχε το όπλο του Μπάιντεν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ μάρτυρας δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς βρέθηκε εκεί η κοκαΐνη ή σε ποιον ανήκε, αναφέρει το BBC.

Οι ένορκοι άκουσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι 11 ημέρες μετά την αγορά του όπλου από τον Μπάιντεν, το πέταξε η Χάλι Μπάιντεν - η πρώην φίλη του και χήρα του εκλιπόντος αδελφού του, Μπο. Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι «πανικοβλήθηκε» όταν βρήκε το περίστροφο ενώ καθάριζε το φορτηγό του Χάντερ.

Στη συνέχεια το έβαλε μέσα στη δερμάτινη θήκη, το τύλιξε σε μια μικρή μωβ σακούλα δώρου και το πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων. Αργότερα το βρήκε ένας άνδρας που έψαχνε στα σκουπίδια για ανακυκλώσιμα.

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ κατηγορείται ότι είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το πυροβόλο όπλο και τα πυρομαχικά από ένα οπλοπωλείο στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ στις 12 Οκτωβρίου 2018. Ο 54χρονος Μπάιντεν έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη για τον γιο εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.

Αν καταδικαστεί ο Μπάιντεν μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Οι δύο πρώτοι είναι εργαζόμενοι στο κατάστημα πώλησης όπλων.

Ο Τζο Μπάιντεν, πατέρας του Χάντερ και πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει δηλώσει ότι θα δεχτεί κάθε αποτέλεσμα και ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του αν καταδικαστεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...