ΗΠΑ

Φρίκη στο Νιου Χαμσάιρ: Υπάλληλοι βρεφικού σταθμού έβαζαν μελατονίνη στο φαγητό των παιδιών

Οι Αρχές στο Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ συνέλαβαν τέσσερις υπάλληλους βρεφικού σταθμού, καθώς όπως όλα δείχνουν έβαζαν στο φαγητό των παιδιών μελατονίνη.

Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα έρευνας του Νοεμβρίου του 2023 σε παιδικό σταθμό στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ.

Οι αρχές κλήθηκαν να διερευνήσουν αναφορά για «μη ασφαλείς πρακτικές που συνέβαιναν» στον εν λόγω παιδικό σταθμό, μετέδωσε το ABC News.

Έπειτα από έρευνα έξι μηνών, η αστυνομία ανακάλυψε ότι στα παιδιά χορηγούσαν κρυφά μελατονίνη, χωρίς να το γνωρίζουν ή φυσικά να το εγκρίνουν οι γονείς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά την ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού μαζί με τρεις υπαλλήλους της. Οι τέσσερις γυναίκες αντιμετωπίζουν από 10 κατηγορίες για έκθεση παιδιών σε κίνδυνο.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πόσα παιδιά είχαν λάβει μελατονίνη ή για πόσο χρονικό διάστημα.

Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης ότι ο παιδικός σταθμός δεν είχε άδεια, αν και στην πολιτεία είναι νόμιμη η λειτουργία ενός μη αδειοδοτημένου σταθμού, εφόσον δεν φιλοξενούνται εκεί περισσότερα από τρία παιδιά κάθε φορά.

Η μελατονίνη πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Πάντω, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στα παιδιά δεν είναι ευρέως γνωστές.

Περίπου το 7% των επισκέψεων σε τμήματα επειγόντων περιστατικών στις ΗΠΑ μεταξύ 2012 και 2021 αφορούσαν παιδιά που είχαν καταπιεί κατά λάθος μελατονίνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ