ΗΠΑ

Μπλίνκεν: Πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα- Θα διαρκέσει 3 ημέρες

Ο Άντονι Μπλίνκεν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , θα ταξιδέψει στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, ώστε να συνομιλήσει για την Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την κατάσταση στην Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι συνομιλίες του Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα έχουν στόχο «την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας (και τη μείωση) του κινδύνου λανθασμένων υπολογισμών και σύγκρουσης», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Μπλίκνεν θα διατυπώσει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις ανησυχίες μας για θέματα που κυμαίνονται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αθέμιτες οικονομικές και εμπορικές πρακτικές έως τις παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες της βιομηχανικής ικανότητας της Κίνας… τις βαθιές μας ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη της Κίνας στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας», είπε ο αξιωματούχος.

Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια μετά από ένα χρόνο χωρίς επικοινωνία. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ μελών και των δύο κυβερνήσεων σε ανώτατο επίπεδο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ταξίδεψε στην Κίνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ